Urheilu

Suomalaismenestystä Levin kumpareissa

Akseli Ahvenainen pokkasi perjantaina ykköspalkinnon.

Levillä järjestettiin torstaina ja perjantaina kumparelaskun Eurooppa cupin osakilpailut.

Miesten perjantain kisan voitti Akseli Ahvenainen 83.23 pisteellä ennen Ruotsin Karl Waermea (80.16 pist) ja Italian Massimo Belluccia (76.44 pist.). Ahvenainen oli tyytyväinen mies lauantaina aamupäivästä kotimatkaa tehdessään.

– Levin kisoista jäi erittäin hyvä maku. Sain tehtyä hyviä laskuja tiukkoihin paikkoihin. Muutkin laskivat hyvin, joten laskemisen tasoa piti nostaa koko ajan. Kun saa finaaliin parhaan laskun, niin täytyy olla hyvin tyytyväinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

21-vuotias Ahvenainen oli torstain kisassa toinen ja viime viikolla Taivalkosken tuplakisoissa hän otti voitot kummastakin kisasta. Alkukaudesta muutoinkin mainiosti laskenut Ahvenainen johtaa kumparelaskun Euroopan cupia ja on toisena parikumpareiden cupissa. Nyt tähtäimessa on Eurooppa cupin kokonaiskilpailun voitto.

– Seuraavaksi kisataan Tukholmassa Hammarbybackenissa. Positiivisin mielin seuraaviin kisoihin, kun lasku on hyvällä mallilla. Tavoitteena on voittaa kokonaiscup, jolloin saisin henkilökohtaisen paikan ensi kauden maailmancupiin sekä pääsisin keväällä maailmancupin finaaleihin.

Ahvenainen on laskenut hyvin vähän kahden viime kauden aikana. Kisataukoon on suurimpana syynä ollut kiusallinen kantapäävamma. Lisäksi opiskeluihin panostaminen ja armeijan suorittaminen on vienyt aikaa harjoittelulta sekä kisaamiselta.

– Kantapää on vähän reistaillut kovempien laskujen jälkeen, mutta ei ole haitannut laskemista. Opiskelut on hyvin tasapainottanut arkea, kun elämä ei ole pelkkää huippu-urheilua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Naisten kisaan ei osallistunut suomalaisia laskijoita. Naisten kisan voitti Ranskan Marie Duaux (73.26). Toiseksi laski Ruotsin Nicolina Stenkula (68.66) ja kolmanneksi Saksan Laura Eckle (63.80).

Ilmoita asiavirheestä