Paikallisuutiset

Hilla Groupin yhtiökokous hyväksyi osingonmaksun – Sauli Harjamäki Seinäjoelta valittiin uutena hallitukseen

Hilla Group Oyj:n yhtiökokous pidettiin torstaina iltapäivällä Kokkolassa. Puhetta pitämässä hallituksen puheenjohtaja, veteliläinen Vesa Kaunisto. Kuva: Sanni Aho

Sauli Harjamäki valittiin torstaina uudeksi jäseneksi muun muassa Keskipohjanmaata ja Kainuun Sanomia julkaisevan Hilla Group Oyj:n hallitukseen. Seinäjokinen, vuonna 1958 syntynyt Harjamäki on kauppatieteen tohtori ja viiden lapsen isä.

– Lapsia on viisi myös seuraavassa polvessa, Harjamäki kommentoi esittäytymispuheenvuorossaan.

Harjamäki on entinen kestävyysjuoksija, joka edusti aktiiviuransa aikana Peräseinäjoen Toivetta, Kauhajoen Karhua ja Seinäjoen Urheilijoita. Ulkoratojen SM-kisoista Harjamäki saavutti maratonilta kolme pronssia vuosina 1986, 1989 ja 1990.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harjamäki valittiin Tapio Savolan tilalle. Savola oli ilmoittanut, että hän ei ole enää käytettävissä tehtävään. Muuten Hilla Groupin hallitus säilyy nykyisellään. Muut jäsenet ovat puheenjohtaja Vesa Kaunisto, Sari Puutio, Heikki Wilén, Anu Haapasalo ja Matti Sarén. Jäsenten lukumäärä hallituksessa pidettiin kuudessa.

Pohjoisessa Suomessa toista vuotta toimineen Hilla Groupin tulos oli vuoden 2022 aikana tappiollinen. Tulosta heikensi merkittävästi vallitseva maailmantilanne, toisin sanoen kustannusten nousu. Esimerkiksi materiaali-, tarvike- ja energiakustannukset kohosivat edellisvuodesta yli 3,2 miljoonalla eurolla.

Lue lisää: Tuloksen miinus tuli ulkoisilta tekijöiltä – Maailmantilanteesta johtuen Hilla Groupin ensimmäisen kokonaisen tilikauden tulos oli tappiollinen

Yhtiökokous hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viime vuosi oli poikkeuksellinen kielteisessä mielessä, niin Hillalle kuin koko toimialallekin. Tarjolla oli ongelmia, ei ratkaisuja. Median murroksesta on puhuttu pitkään, mutta murros on alkanut vasta nyt. Maakuntamedioiden kohdalla se näkyy printtipäivien vähenemisenä ja painopisteenä digiin. Kaupunki- ja paikallislehtien kohdalla murros ei vielä näy niin voimakkaana, alusti toimitusjohtaja Mikko Luoma.

Kokouksessa pidettiin puheenvuoro, jossa kyseenalaistettiin rajujen irtisanomisten ja samanaikaisten osingonmaksujen yhteensopivuus.

Lue lisää: Hilla Groupin muutosneuvottelut päättyivät – Keskipohjanmaan uutispalvelu painottuu verkkoon, lehti ilmestyy painettuna harvemmin

Kaikesta huolimatta yhtiökokous hyväksyi taseen osoittaman voiton käyttämisen osingonmaksuun seuraavasti: osinkoa jaetaan 1,0 euroa per osake, mikä tarkoittaa yhteensä vajaata 405 000 euroa. Maksu toteutetaan 24.4. alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Emoyhtiön omaan pääomaan jätetään vajaat 11 miljoonaa euroa.

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta. Hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on yhteensä enintään reilut 43 000 osaketta.

Vesa Kaunisto (vas.) ja toimitusjohtaja Mikko Luoma. Kuva: Sanni Aho
Ilmoita asiavirheestä