Urheilu

Suomen naiset valmiina kisaan

Nuori joukkue on valmistautunut Levillä huippuolosuhteissa.

Charlotte Henrikson lunasti viimeisenä paikkansa Suomen joukkueessa.

Levillä käydään lauantaina ja sunnuntaina naisten pujottelun maailmancupin osakilpailut.

Suomea kisoissa edustavat Charlotte Henriksson, Nella Korpio, Riia Pallari, Rosa Pohjolainen, Erika Pykäläinen ja Riia Pallari.

Grankulla IF:n ja Suomen alppihiihdon C-maajoukkueen Charlotte Henriksson (20) lunasti karsintakisassa viimeisen Suomen kisapaikan. Kisaaminen omia treenikavereita ja hyviä ystäviä vastaan oli Henrikssonille haastava tilanne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sain pidettyä keskittymiseni pelkästään laskemisessa ja karsinnassa sain tehtyä oman tasoisen laskun. Tuntuu tosi hyvältä, että saavutin kisapaikan. Se oli tavoitteeni ja olen saavutuksesta iloinen ja ylpeä.

Ensi lauantaina kisatunnelma on toisenlainen kuin joukkueen sisäisessä karsintakisassa. Vaikka kyseessä on jälleen keppien kiertäminen Levin Black -rinteessä, tunnelman muutos on huomattava.

– Maailmancupissa tunnelma on toisenlainen kuin vaikka FIS-kisoissa. On kameroita, kannustusta ja mainosbanderolleja. Ihan koko ilmapiiri kertoo, että meneillään on jotain isompaa.

Henriksson lähtee kisoihin realistisin tavoittein.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haaveena on toinen kierros, mutta se vaatii erinomaista suoritusta. Realistinen tavoite on ehjä lasku, jossa saan laskettua parhaimmillani. Oma tunne on, että lasku, pujottelu ja suurpujottelu, on mennyt eteenpäin. Haluan näyttää osaamiseni kisakansalle ja kotisohville.

C-maajoukkue siirtyi tälle kaudelle Levin Alppikoulun alaisuuteen. Joukkueen valmentajina toimivat Kaisa Puttonen ja Johanna Tikkanen. Joukkue siirtyi Leville heti, kun sen rinteet avattiin lokakuun alkupuolella. Päätöksessä pitkästä lumileiristä Levillä Henriksson näkee paljon positiivista.

– Levi on tarjonnut meille aivan huippuolosuhteet. Täällä on ollut enemmän lunta kuin ikinä lokakuussa. Olen todella positiivisesti yllättynyt Levi Glacierista. Olin epäluuloinen, kun aikanaan kerrottiin, että siitä tulee treenipaikkana Saas Feen haastaja. Totuus on se, että Leville on jo nyt tullut paljon ulkomaisia treeniryhmiä ja ensi vuonna heitä on varmasti entistäkin enemmän.

Olosuhteiden lisäksi hän ylistää vuolaasti joukkuehenkeä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meillä on ihan huipputiimi, meillä on erittäin hyvä ryhmähenki. Tsempataan toisiamme ja on ihana treenata, kun kuulee kannustusta. Meillä on hyvin organisoitu treeni- ja kausiohjelma ja kustannuksetkin on selkeästi dokumentoitu.

Joukkue viihtyy yhdessä myös vapaa-aikana.

– Olemme tehneet yhdessä brunsseja, leivottu joulutorttuja tai vaikka meikattu kuvauksiin. Kun teemme ruokaa, kaikki osallistuvat kokkailuun. Tykkään hyvästä ruuasta ja sen laittamisesta, joka näkyy myös some-kanavissani.

Viime keväänä Henriksson lakitettiin ylioppilaaksi ja syksyllä hän aloitti opiskelut Aalto-yliopistossa kauppatieteiden parissa. Opinnot etenevät urheilun ehdolla.

– Kun koulu alkoi, ennätin hyvin opiskella, oikeastaan todella paljon. Nyt on kevennetty ohjelma ja painotus on alppihiihdossa. Homma etenee ihan hyvässä tasapainossa. Kiireistä on, eikä minulla ole vapaa-ajan ongelmia, vain vapaa-ajan puuttumisongelmia.

Kisarinne Levi Black on haastava, mutta tasapuolinen. Tunnetusti siellä voi pärjätä suurellakin lähtönumerolla. Kisarinne ei ole Henrikssonille erityisen mieluinen.

– Levi Blackin profiili ei ole minun lempparini, jyrkkä on minulle todella haastava. Mutta ei auta, täysillä on mentävä. Rinteen pinta on kova ja siitä saa hyvän pidon ja rinne antaa kaikille laskijoille mahdollisuuden menestyä.

Kotiyleisöltä Henriksson toivoo aktiivisuutta.

– Toivon samanlaistan kannustusta kuin kahtena edellisenä vuotena. On todella huippua tulla maaliin kunnon kannustusten kera.

Ilmoita asiavirheestä