Kulttuuri

Ramses II fiilistelee Levin yleisöä

{"subsource":"done_button","uid":"87F94E76-2FBC-4873-8604-BE597EDCD6A2_1631630705600","source":"other","origin":"gallery","is_remix":false,"used_sources":"{\"sources\":[],\"version\":1}","source_sid":"87F94E76-2FBC-4873-8604-BE597EDCD6A2_1631630705642","premium_sources":[],"fte_sources":[]}

Vuodenvaihde jäi Villieläin-hitistään tunnetun Rami Shikebenin eli Ramses II:n mieleen. Artisti oli yhteisellä keikalla Erika Vikmanin kanssa Levin Hullussa Porossa ja nosti jättiyleisön edessä uudenvuoden maljan.

– Mieletön ja ikimuistoinen kokemus. Yleisö oli iso ja äänekäs, sanoo Shikeben puhelimessa loppiaisen jälkeen tammikuussa.

Esiintyvälle artistille yleisö on keskeistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Keikat ovat vuorovaikuttamista eli yleisö ratkaisee. Mitään ei voisi duunata yksin ilman yleisöä. Me yhdessä luodaan se keikan tunnelma, sanoo Shikeben.

Viime kevään hitti teki Shikebenille mahdolliseksi musiikin täysipäiväisen tekemisen. Vaikka pääpiirteissään Shikeben on ehtinyt sisäistää muuttuneen tilanteensa, olo on yhä kuin lapsella karkkikaupassa.

– Kaikkea hienoa ja jännittävää tulee eteen. Tästä olen unelmoinut koko elämäni ajan, sanoo kalliolaismuusikko.

Arvata voi, että Ramses II:n keikkakalenteri täyttyi kevään jälkeen, mutta myös uutta musiikkia on ollut aikaa tehdä. Vuodenvaihteen jälkeen keikkaa on hieman maltillisemmin, joten muihinkin asioihin ehtii keskittyä. Shikeben tekee Ramses II:n musiikkia yhdessä tuottaja Santtu Okkosen kanssa. Okkonen oli mukana aiemmassa St. Rasta -bändiprojektissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näen, että kaikki bändiproggikset ovat olleet ajankuvia siitä ajasta. St. Rasta oli frendiporukka, joka diggasi soittaa musaa. Nautittiin elämästä ja rakkaan harrastuksen kanssa elämisestä, Shikeben sanoo.

Villieläin syntyi aikanaan spontaanisti, kun mielentila oli sopiva. Samalla tavalla syntyy Shikebenin musiikki muutenkin.

– En tee musiikkia niin, että nyt tehtäisiin laskelmoidusti ensi vuoden kisabiisi tai riipivä rakkauslaulu. Kun keksii hyvän aiheen, siitä on helppo rakentaa, Shikeben kertoo

Kalliolaisen Shikebenin suhde pohjoiseen on miehen omien sanojen mukaan ollut hyvin kaukainen ennen viime vuotta, eikä Shikeben ollut ennen viime vuotta pohjoisimmassa maakunnassa edes vieraillut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On kyllä outo fiilis tulla Helsingistä ja olla yhtäkkiä pohjoisen talven keskellä.

Miten etelän artisti selviää kylmässä?

– No siis, helvetti, varmaan aika huonosti. En ole mikään kovin hyvä talvipukeutuja. Olen enemmän sellainen kevät- ja syystakkimies. Ne näyttävät hyvältä päällä. Pitäis varmaan skarpata, Shikeben pohtii.

Tarvetta talvipukeutumiselle on taas pian, koska Ramses II tulee tammikuun lopussa jälleen Leville keikalle.

Ramses II Hullu Poro Areenalla 28. tammikuuta.

Ilmoita asiavirheestä