Paikallisuutiset

Rääkistä lempeään

Laura Peippo pääsi tavoitteeseensa, eivätkä kaikki asiakkaat enää tunnista.

Kuva: Otto Ponto

Laura Peippo tervehtii yrityksensä Levi Wellness Clubin vastaanottotiskin vierestä. Hetkeä aiemmin Peippo myi kuukausikorttia asiakkaalle ja joutui pyytämään henkilökunnaltaan apua kolme kertaa.

Levin ehkä valtakunnallisesti tunnetuin yrittäjä kokee olevansa nyt ideaalitilanteessa.

– Meillä on jo asiakkaita, jotka eivät tiedä, kuka Laura Peippo on. Se on loistavaa, sanoo Peippo, joka jättäytyi yrityksessään taustalle jo pari vuotta sitten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdettätoista vuotta Levillä asuva Peippo osti Levi Wellness Clubin vuonna 2016, ja strategia oli heti selvä: pankki piti räjäyttää jatkuvasti. Ensimmäisinä vuosina yrityksellä oli kolme kuntosalia ja joogastudio.

– Pari vuotta menin ihan täyttä höyryä. Osallistuin kaikkiin mahdollisiin yrittäjäkisoihin ja vastaaviin.

Peippo kokee strategian toimineen. Näkyvyys toi asiakkaita. Muutamaa vuotta myöhemmin hän tajusi, ettei halua jatkaa kaasu pohjassa loputtomasti.

– Neljä vuotta tuli kokeiltua kaikkea. Jokin toimi, toiset asiat eivät. Kaikenlaisia konsultteja tuli sanomaan, miten rahaa tahkotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt Peippo tuntee tietävänsä, mitä tekee.

– Meillä on niin erilaiset asiakkaat kuin kaupungeissa. Oma vaisto on kehittynyt ja uskallan luottaa intuitioon, kun tunnen asiakkaat.

Vuosikymmenessä Levi on Peipon mukaan muuttunut paljon.

– Aiemmin oli yleistä puhua Levistä Suomen Vegasina. Matkailijaprofiili on muuttunut, ja nykyään lomalla halutaan palautua ja levätä, sanoo Peippo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos on tunturikylä muuttunut, muuttunut on myös valmentaja Peippo. Takavuosina syntyi mielikuva ankarista rääkkiharjoituksista, joita Peippo piti muun muassa Boot Camp -leireillä. Vaikka Peippo yhä itse pitää rajuista treeneistä, valmentamiseen on tullut sävyjä mustan ja valkoisen väliin.

– Valmentaja on nyt aika paljon lempeämpi, joustavampi ja armollisempi. Tärkeätä on, että asiakkaat pysyvät terveinä ja ehjinä.

Valmentaja on nyt aika paljon lempeämpi, joustavampi ja armollisempi. Tärkeätä on, että asiakkaat pysyvät terveinä ja ehjinä.

Peipon mielestä asiakkaan kohtaaminen on olennaista.

– Jos vaikka kaivostyöntekijä on ollut tunnelissa kellon ympäri, ihmiskontakti on varmaankin tärkeä, Peippo sanoo.

Tarkoituksena on kestävyys: asiakkaiden, työntekijöiden ja liiketoiminnan.

Peippo on hivuttautunut yrityksessään taka-alalle kolmen vuoden aikana etappi kerrallaan. Ensin meni uusiksi arjen aikataulu, kun Peippo lopetti töiden tekemisen iltaisin. Seuraavaksi vastuun päivittäisistä asioista otti Anniina Termonen.

Nyt Peippo kokee olevansa elämäntilanteessa, jossa aikaa on kaikkeen.

– Ehdin nauttia siitä, missä asun. Kahden pienen lapsen kanssa voi välillä olla haastava löytää aikaa.

Peippo kiittelee henkilökuntaansa toistuvasti. Monilla aloilla ja monissa yrityksissä kärsitään työvoimapulasta, mutta Peipon yritykseen hyviä ja vakituisia työntekijöitä on löytynyt.

– Liikunta-ala on tosi villi. Kaupungeissa perinteinen tapa tehdä näitä töitä on, että ohjaaja kiertää kymmenellä eri salilla viikon aikana. Meillä työntekijät ovat kuukausipalkalla, ja vapaapäivät pidetään tarkasti, sanoo Peippo.

Liikunta- ja hyvinvointityö muistuttaa Peipon mukaan konsulttityötä. Jos työntekijä on väsynyt eikä ole läsnä, asiakas huomaa sen.

– Väsyneillä työntekijöillä ei tee tällä alalla mitään.

Peippo uskoo, että työelämään on tulossa sukupolvi, joka haluaa nauttia myös työelämässä. Sesonkityössä yleisiin useiden satojen tuntien kuukausityömääriin ei löydykään tekijöitä, Peippo arvioi. Yrittäjistä pärjäävät ne, jotka oppivat touhuamaan tämän uudenlaisen työvoiman kanssa.

– Muutokset vaativat katsomista pidemmälle. Uskon, että se on mahdollista, koska hampaitakin on opittu pesemään, vaikka harjamisen vaiktuksia ei näe kuin pitkällä aikavälillä, sanoo Peippo ja virnistää.

Kuten voi arvata, Laura Peippo ei ole jäänyt toimettomaksi, vaikka yritys pysyykin pystyssä työntekijävetoisesti.

– Haluan, että Levi Wellness Club voi tarjota palveluita kaikkiin hyvinvoinnin osa-alueisiin. Nyt kaikki muu on valikoimassa paitsi psyykkinen hyvinvointi, sanoo Peippo.

Peippo kiinnostui ihmismielen hyvinvoinnista psyykkisen valmennuksen kautta, mutta varsinainen terapia alkoi kiinnostaa hieman myöhemmin. Nyt Peippo opiskelee itse ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja tarkoitus on valmistua ensi syksynä.

– Pohjoisessa tarjontaa on hirveän vähän, ja apua joutuu odottamaan kauan. Tässä olisi yksi palvelu, toki omakustanteinen, sanoo Peippo.

Ilmoita asiavirheestä