Kulttuuri

Palsa-museon avaamisesta kymmenen vuotta — juhlan kunniaksi avoimet ovet lauantaina

Getsemanena tunnettu ateljeemökki on yksi Palsa-museon rakennuksista.

Palsa-museo täytti 6. kesäkuuta kymmenen vuotta. Museon 10-vuotisjuhlaa vietetään Kittilän markkinalauantaina 8. heinäkuuta, jolloin museolla on avoimet ovet ja muistelupäivä.

Museo avattiin yleisölle ensimmäistä kertaa kymmenen vuotta sitten. Palsan kotitalo ja ateljee olivat pitkään tyhjillään, kunnes Palsan ystävä Reijo Raekallio ilmoitti kotitalon Ylen ohjelmaan Suojele minua! ja kotiseutuneuvos Kauko Sorjonen huomasi paikan. Kauko Sorjosen säätiö osti rakennukset ja tontin vuonna 2011 ja aloitti paikan kunnostamisen museo käyttöön.

Vuonna 2022, Kalervo Palsan 75-juhlavuotena, museolla tehtiin jälleen kunnostustöitä, kun museon ulkoasua virkistettiin ja pirttiin vaihdettiin uusi näyttely. Vuosien saatossa museon toiminta on laajentunut, ja nykyään museota hallinnoidaan Särestöniemi-museosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kymmenvuotisjuhlassa paikalla ovat muun muassa Palsan ystävät Reijo Raekallio ja Seppo Öfverström. Luvassa on muistojen jakamista, pullakahvitarjoilu sekä akvarellityöpaja. Juhlat alkavat kello 12 ja kestävät kello 18 saakka.

Museon paikoitus on työväentalon pihassa.

Ilmoita asiavirheestä