Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Etsivä löytää

Janne Pussila

Jokainen etsii jotakin. Ehkäpä se pitää meidät liikkeessä ja elossa.

Syyskuun toisessa lehdessä etsitään ainakin marjoja, rasteja, kokaiinia, rauhaa, kestävyyskunnon rajoja, julkkiksia ja täydellisen drinkin koostumusta.

Itse olen etsinyt viime aikoina lähinnä täysin sattumanvaraisiin suuntiin lentäneitä golfpalloja ja rohkeutta. Raivostuttavan ja riemastuttavan ääripäissä liikkuvia lajeja molemmat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aivan kuin yllättäen ihan pian on jo aika, kun pohjoiseen tullaan etsimään lunta.

Etsivä löytää sitä varmuudella Leviltä 6. lokakuuta alkaen, kun laskettelu- ja hiihtokausi käynnistyy.

Juhlavuosi aloitetaan komeasti, sillä lunta on tallessa enemmän kuin koskaan, joten lasketteluolosuhteet tulevat olemaan poikkeuksellisen maistuvat heti alkuun.

Myös maastohiihtokausi käynnistyy 6. lokakuuta, eikä siellä jäädä lasketteluolosuhteita huonommaksi, sillä luvassa on pidempi säilölumilatu kuin koskaan ennen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levillä tehdään ja ajatellaan monia asioita eri tavalla kuin muualla. On ilo ja etuoikeus saada olla mukana menossa.

Esimerkiksi Levin säilölumilatu on käyttäjille ilmainen, mutta tekijöille kallis.

Levillä maastohiihto ajatellaan kokonaisuutta tukevaksi toiminnoksi, ei maksulliseksi tuotteeksi tai pakolliseksi kulueräksi.

Naapuritunturissa julkaistiin juuri aito hätähuuto ja avunpyyntö latuverkon ylläpidon kustannusten vuoksi. Reittirahoitusta pyydetään alueen yrityksiltä, kävijöiltä ja loma-asunnon omistajilta. Esimerkiksi loma-asunnon omistajalta pyydetään vapaaehtoista 170 tai 250 euron reittimaksua. Uhkakuvaksi kerrotaan, että kaikkia reittejä ei ilman tukea pystytä enää hoitamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kustannukset eivät ole Levillä ainakaan yhtään sen vähäisemmät, mutta siitä huolimatta tulevakin maksuton maastohiihtokausi on turvattu.

Toki kokonaisuus on Levillä poikkeuksellinen, sillä kunta on merkittävä hissiyhtiön omistaja, joten yhteistyö kunnan kanssa esimerkiksi reittien hoitamisen suhteen vaikuttaa olevan sujuvaa ja kaikkia hyödyttävää.

Leviläisyyden lisäksi on ilo olla myös kittiläläinen. Kuntalaisena saan esimerkiksi alennettuun hintaan kausikortin lasketteluun, kylpylälippuja edullisemmin ja voin pelata golfia kunnan osakkeella aika nimellistä korvausta vastaan.

Aloitimme myös Tuttu vieras -kolumnisarjan. Ensimmäisenä kirjoittajana esiintyy Laura Peippo, joka on etsinyt, ja ainakin somen painonnostovideoiden perusteella myös löytänyt ainakin voimaa.

Seuraavalla kerralla Tuttu vieras -palstalla vuorossa on LeviNYTin lukijoille enemmän kuin tuttu hahmo, mutta eipä mennä vielä asioiden edelle.

Onnea ja intoa kaikille etsintöihin, jotain löytyy varmasti!

Janne Pussila

Ilmoita asiavirheestä