Kolumnit

Päätoimittajalta: Antaa pakkasen paukkua vaan

Latukoneenkuljettajat tekivät jälleen uraa uurtavaa työtä. Koska tuo ei nyt sopinut Levin latutilannetta käsittelevän jutun otsikkoon, niin käytetään se heti tässä kärkeen ettei vaan mene haaskioon. Minua tuo on ainakin kovasti naurattanut.

Sen lisäksi, että tuo jostain lainattu lause on mahdollisesti jonkun toisenkin mielestä hulvattoman hauska, niin se on myös täysin totta. Levillä on näköjään tapana, että niin fleda kuin ladutkin ovat mintissä ja rinteissä on joka aamu tarjolla tuoretta rypylää.

Itsestään ne urat eivät sinne ilmaannu. Jos joskus on käynyt niin, että on ollut vaikka myöhään ulkona, niin on voinut nähdä Levin rinteillä yksittäisiä valoja liikkumassa. Rinnekoneenkuljettajat siellä tekevät kylmässä pimeydessä kuudesta kuuteen -yövuoroja. Karvalakkia pitää nostaa, sen verran tasalaatuista jälkeä on tarjolla päivästä toiseen, olosuhteista tai lajista riippumatta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paikallinen latukonepäällikkö totesi, että nyt on ollut tarjolla ”ensimmäinen kunnon talvi miesmuistiin”. Kunnon talvelta tämä on kieltämättä tuntunutkin. Onneksi saan heti ensimmäisen talveni täällä täysimääräisenä, kun maailman puhtain ilma on ollut jopa äärettömän raikasta.

Toki koneet ovat olleet koetuksella ja esimerkiksi auton käynnistyminen tuntuu lähes joka kerta voitolta. Samoin voittajafiilis tulee, kun on onnistunut pukemaan optimaalisen vaatetuksen eikä pakkanen pääse hidastamaan menoa. Rakkaus merinovillaa kohtaan vain syvenee. Kerrospukeutuminen, kerrospukeutuminen ja kerrospukeutuminen.

Kunnon talvivaatteet eivät ole ilmaisia, mutta pikkuhiljaa ja vähän kerrallaan kasaan voi saada kunnon setin kohtuullisillakin summilla, jos on hököllään tarjousten suhteen. Kauden päätteeksi tehdään parhaat ostokset, jolloin on syytä olla ostohousut jalassa alerekkejä perkaamassa ja seuraavaan talveen varautumassa. Toki joidenkin ei tarvitse tai aina ei voi odottaa. En ole katunut päivääkään ihan ovh-hintaan hieraistuja kauppoja uusista talvisaappaista, vaikka tarkoitus oli iskeä vasta alennusprosenttien aikaan.

Ei ole tullut vielä pakkasraja vastaan, antaa paukkua vaan.

Ilmoita asiavirheestä