Paikallisuutiset

Nordic Response 24 -harjoituksen paluuliikenne näkyy liikenteessä keskiviikosta eteenpäin

Nordic Response 24 -harjoituksen paluuliikenne alkaa keskiviikkona. Puolustusvoimat toivoo henkilöstön turvallisen kotiinpaluun ja sujuvan siviililiikenteen varmistamiseksi tiellä liikkujilta toivotaan malttia. Kuva: Katja Keskitalo

Nordic Response 24 -harjoituksen taistelut päättyvät tällä viikolla, ja sen vuoksi paluumarssit näkyvät liikenteessä viikon aikana, Puolustusvoimat tiedottaa.

Paluuliikenne 13.–17. maaliskuuta painottuu tieosuuksille tässä järjestyksessä: Tie 93 Kivilompolo–Palojoensuu, Vt21 Enontekiö–Kolari, Tie 79 Muonio–Rovaniemi, Tie 80 Kittilä–Sodankylä, Tie 92 Karigasniemi–Kaamanen, Tie E75 Kaamanen–Rovaniemi–Oulu, Tieosuudet Rovaniemeltä Kajaaniin ja Tie E8 Oulusta etelään

Puolustuvoimien mukaan yli puolet paluuliikenteestä painottuu tielle E75, ja siellä pääpaino on Karigasniemi–Inari–Sodankylä-tieosuuksilla. 13.–16. maaliskuuta on erikoiskuljetuksia välillä Enontekiö–Muonio–Kittilä–Sodankylä sekä Enontekiön ja Kolarin välillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harjoitusjoukkoja voi liikkua paluumarssireittien lisäksi muuallakin Lapin alueella. Erityisesti 13.–15.3.2024 liikenne voi ruuhkautua päätiestöllä. Liikenteessä olevia pyydetään huomioimaan tämä mahdollisuuksien mukaan reittien valinoissa sekä varaamaan aikaa siirtymisiin tavallista enemmän.

Puolustusvoimista todetaan, että Suomen, Norjan ja Ruotsin viranomaiset ovat tehneet harjoituksen alla ja aikana yhteistyötä liikenteen sujuvoittamiseksi ja harjoituksen vaikutusten minimoimiseksi harjoituksen aikana.

Suomesta harjoitukseen on osallistunut yhteensä noin 4 100 sotilasta ja yhteensä yli 800 ajoneuvoa. Suomen alueella on harjoitellut ja toiminut suomalaisjoukkojen lisäksi noin 3 000 ruotsalaista, 450 ranskalaista ja noin 50 isobritannialaista sotilasta.

Ilmoita asiavirheestä