Kolumnit

Mukava Seija: Lähtökohtaisesti ihmiset ovat typeriä

Sähköt sain sähköpyörään, sähköt vain, en muuta tarvitsekaan, hymisi Seija mielessään, kun polkaisi uudella sähköavusteisella mankelillaan niin tiettömän taipaleen taakse marjastamaan, että sinne ei tavallisilla pulliaisilla olekaan asiaa.

Ekologinen kulkupeli kiillotti sädekehää ja hengästyminen tarkoitti vähemmän hengästymistä talven laduilla. Kaikki: loistavasti.

Kun marjat olivat kasassa, Seija veivasi kotiin tutun nuotiopaikan kautta. Eväät meinasivat kuitenkin mennä väärään kurkkuun, kun silmään sattui maahan nakattuja roskia. Silloin Seija näki punaista ja muisti, että lähtökohtaisesti ihmiset ovat typeriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ei Seija pelkästään sitä roskaajaa syytä, sillä ihmiselle pitää antaa mahdollisuus toimia oikein. Levillä ja Kittilässä roskahuolto on retuperällä. Roska-astioita on matkailualueella ja retkipaikoilla liian vähän ja niitä tyhjennetään liian harvoin.

Se ei anna lupaa viskata eväskäärettä minne sattuu, mutta ihmisiä pitää ohjata toimimaan oikein. Voiko yksilöllä ylipäätään olettaa olevan mitään vastuuta mistään, kun kaikki ovat näin typeriä?

Kun Seijan päänsisäinen roskien innoittama ihmisen typeryys -monologi päättyi, oli aika veivata kotiin ja aloittaa valmistautuminen Ruskamaratonille. Juoksemaan vai huoltojoukkoihin – se on vielä auki.

Mukava Seija

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seija tuntee Levillä kaikki ja kaikki tietävät Seijan.