Ajanviete

Milja Reijosen palkitun cocktailin kruunaa Turkinpippuriliemessä imeytetty jäkälä – klassiset irkkukahvi, Minttukaakao ja Jekkubattery käyvät Levillä kaupaksi

Lapin Drinkkimestarin juhlavuosi kruunattiin Levi GP Spin Offissa Rovaniemellä.

Kekäleen sommalier Milja Reijosen palkittuun Vastaa Mulle -drinkkiin kuuluu muun muassa koivusiirappia.

Kahdeskymmenes Levi GP eli Lapin Drinkkimestari kisattiin jo helmikuussa Levillä, joten pohjoisen baarimestarit hieraisivat silmiään, kun keväällä julkaistiin tieto uudesta kisasta syksyllä. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin nimittäin spin off -hengessä lisäkisat elokuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemellä Santa’s Hotel Santa Clausin tiloissa.

Drinkkimestari-tittelin ja kokonaiskisan voiton pokkasi Janne Mattila Sallasta. Toisen sijan, innovatiivisimman Kyrö-juoman ja parhaan Finlandia-juoman palkinnot nappasi Milja Reijonen Leviltä. Kolmossijalle ylsi kotikentällään kisannut Samu Paulin Rovaniemeltä.

Kärkikolmikko vasemmalta lukien: Samu Paulin, Janne Mattila ja Milja Reijonen.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa etsittiin Finlandia Vodkasta pohjoisen makuista juomaa. Cocktailista tuli kisassa valmistaa myös alkoholiton versio.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisena kisapäivänä kullekin ensimmäisestä päivästä superfinaaliin selviytyneelle kahdeksalle kilpailijalle arvottiin ruisviskin kanssa cocktailissa paritettava marjan.

Kesän Inarin Aanaarissa vaikuttanut ja Levin Kekäleen sommelierina vastikään aloittanut Milja Reijonen ei ollut aluksi arpaonneensa tyytyväinen, mutta hän käänsi tilanteen edukseen.

– Arpa antoi mustikan, sen ainoan marjan, jota en olisi viskin seassa nähnyt. Kaappasin buffetista myös kahvipapuja taskuun. Kävin sekunnissa sellaisen ajatuskelan, että viski ja kahvi kuuluu yhteen, kahvi ja mustikkapiirakka kuuluu yhteen, joten kahvi on mun ainoa mahdollisuus saada mustikka ja viski edes sopimaan toisilleen. Murskasin espressopavut viskin sekaan ja seuraavat 8 minuuttia vain toivoin, että niistä irtoaa riittävästi makua. No irtosi ja sen ansiosta irtosi myös palkinto innovatiivisimmasta Kyrö-juomasta, Reijonen kertoo.

Kokonaiskisassa toiseksi sijoittunut Reijonen palkittiin avauspäivän parhaana Vastaa Mulle -juomallaan (koivu, Finlandia Cucumber&mint ja salmiakki-jäkälä).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viidenneltä paikalta superfinaaliin lähtenyt Janne Mattila Sallasta (Papana Pupi ja Ravintola Kiela) kiri voittoon Raspberry RyeRye -nimisellä cocktaililla. Mattila yhdistää mielellään klassikkococktailit paikallisiin makuihin, sekä suosii baarimestarina lähituotteita ja paikallisia raaka-aineita. Finlandia-cocktail Suon Kutsu maistuikin lakalle ja maarianheinälle.

– Vadelman noustessa arvontacoolerista olo oli helpottunut, sillä kyseessä oli tuttu raaka-aine. Siitä alkoi ajatustyö, miten saan viskin ja vadelman toimimaan yhdessä. Tosi hyvä fiilis, Mattila kertaa tunnelmia.

Janne Mattilan Radperry RyeRye -coctail hurmasi tuomariston ja vei Mattilan voittoon.

Raspberry RyeRyen myötä Mattila voitti myös Kyrö-päivän, ja pokkasi matkan Isoonkyröön viskitislausta oppimaan. Kokonaiskilpailun voitto lennättää Mattilan Berliiniin.

Klassikot pitävät pintansa

Levin Kekäleen sommelierina juuri työnsä aloittanut Milja Reijonen tietää, mitä Levillä halutaan juoda, sillä hän on työskennellyt täällä tiskin takana eri ravintoloissa jo vuosikymmenen ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levin suosituimpia juomia on sellaiset, joiden tilaaminen on helppoa ja tuttua eli irkkukahvi, Minttukaakao, Jekkubattery ja Koskenkorva-pohjaiset juomat tekevät kauppansa.

– Myös iänvanhoja cocktailklassikoita, esimerkiksi Poron kyyneltä, Sinistä enkeliä ja Lumikenttien kutsua kysellään aina silloin tällöin, Reijonen tietää.

Yhä useampi haluaa kokeilla myös jotain uutta. Kun miljöö on viimeisen päälle, niin myös drinkki on syytä rakentaa osaksi kokonaiselämystä.

Kun kuuntelee Reijosen intohimoista puhetta työstään ja katselee hetken hänen työskentelyään, huomaa, että harkittu ja hallittu kokonaisuus syntyy lukemattomista yksityiskohdista.

– Baarimestarit haluavat tarjota asiakkailleen mahdollisuuden johonkin uuteen kokemukseen. Ravintoloilla on syytä olla liikeideaansa ja imagoonsa sopiva cocktail, Reijonen sanoo.

Ammattilaisilla on aina vastaus valmiina, jos asiakas haluaa ”jotain hyvää”.

– Esimerkiksi nyt katsoin keittiöstä, millaista ylijäämää sieltä tulee ja otin sieltä mustikkasurvoksen, mistä käytän lientä päivän drinkkiin, Reijonen sanoo Kekäleen tiskin takaa.

Milja Reijosen palkittu Vastaa Mulle -drinkki

– Finlandia Cucumber&mint -maustettu vodka

– Koivusiirappi

– Limemehua

– Tonic-vettä

– Koristeluun koivun lehti ja Turkinpippuriliemessä imeytynyttä jäkälää

Ilmoita asiavirheestä