Paikallisuutiset

LeviNYT testaa! Onnenapila, arpapeliä ja hyviä lyöntejä hohtominigolfissa

Kohta lentää joko pallo tai maila!

Neliapilan muotoinen minigolfrata saa hermon pintaan. Ensin pallo menee ohi kohdasta, johon sihtasin. Toisella lyönnillä se osuu, mutta kimpoaakin ihan eri suuntaan kuin olin arvellut.

Kuva: Miika Sirkia

Puuh.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Onneksi edelliset radat ovat sujuneet paremmin, ja LeviNYTin jäsentenvälinen minigolfturnaus on kutakuinkin tasatilanteessa ennen kahta viimeistä rataa.

Leikkimielisenä alkanut kisailu kiristyy ratanumerojen suurentuessa. Suht simppelit ensimmäiset radat vaihtuvat esimerkiksi valtavaan arpakuutioon, joka saattaa heittää pallon sattumanvaraisesta kolosta joko aivan reiän viereen tai täysin toiselle puolen kenttää niin, että koko arpakuutio pitää kiertää uudelleen.

Kuva: Miika Sirkia

Radat eivät muutenkaan ole helppoja. Yksi vaatii tarkkaa pallonhallintaa kapeassa kaarteessa, ettei pallo tipu alemmalle tasolle. Toisessa pallo pitää kimmottaa juuri oikeassa kulmassa, jotta pallon saa lähellekään reikää. Kitaran mallisella radalla taas lyönnin suoruus on valttia.

LeviNYTin myyntosastoa edustava Nita sai pienen varaslähdön kisaan ja ehti harjoitella ennen allekirjoittanutta. Ratoja voitetaan silti vuorotellen. Rata 11 ratkaisee. Siinä on lähes flipperimäinen sokkelo, johon pallo pitää saada.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuva: Miika Sirkia

Mutta yritetäänkö nyt saada isoa vai pientä numeroa?

Päätämme, että pientä. Molemmat saavat toisella lyönnillä pallon kilkuttelemaan sokkeloon – ja molemmilla pallo menee lokeroon numero kaksi. Tasapeli!

Viimeisellä radalla pitää mahdollisimman nopeasti kaataa pieniä tauluja. Päätösradalle haastajaksi ilmoittautuu Kittilälehden Miika, joka pieksee allekirjoittaneen helponnäköisesti täsmälyönneillään.

Syynä tosin on radan taakse pompannut pallo, jonka hakemisessa meni aikaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Selityksiä, selityksiä...

Kuva: Miika Sirkia

Minigolf löysi paikkansa Levillä

Hohtominigolf avattiin Leville ravintola Hookin alakertaan joulukuussa. Ravintolaa pyörittävän Nohon aluepäällikkö Janika Harttunen kertoo, että 12-väyläinen rata on kiinnostanut väkeä.

– Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja hyvillä mielin. Jotkut ovat tulleet lomalla useampaan otteeseen pelaamaan, Harttunen iloitsee

Pelaajia on ollut niin nuoremmissa kuin varttuneemmissakin Levin-kävijöissä. Levin radat eivät ole helpoimmasta päästä, ja ne voivat vaatia useamman pelikerran hauskuuden maksimoimiseksi.

Ajatus minigolfradasta tuli ajankohtaiseksi, kun Hookin alakerran tilalle piti keksiä uutta käyttöä. Ensin tarkoitus oli laajentaa ravintolaa, mutta se ei käytännön syistä onnistunut.

Radalle mahtuu 40–50 pelaajaa kerralla ja pelaamaan pääsee varaamatta aikaa erikseen, mutta radan voi varata yksityiskäyttöönkin.

Hohtominigolf on auki koko kevätkauden ja vielä vappuna.

Kuva: Miika Sirkia

LeviNYT testasi: hohtominigolf

+ Onhan tämä nyt vain hauskaa!

+ Siistit värimaailma ja tunnelma sekä leppoisat musiikit

+ Rento meininki – kunhan ei ota liian tosissaan...

– Turhauttava rata 10, en ala!

Ilmoita asiavirheestä