Paikallisuutiset

Levillä tehdään jälleen uusia ennätyksiä – "se on uskomaton luku”

Levillä on käynyt tällä kaudella ennätysmäärä laskettelijoita. Kuva: Janne Pussila

Levillä kirjataan jälleen uusia ennätyslukemia. Kasvua on ollut erityisesti ulkomaalaisten laskettelijoiden osalta. Kotimaisen trendin vastaisesti myös suomalaisten laskettelijoiden määrä on lisääntynyt.

Levin laskettelukausi on kestänyt jo puoli vuotta:

Video: Janne Pussila

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo tyytyväisenä, että ulkomaalaisia laskettelijoita on ollut 26 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Vastaava kasvuprosentti suomalaisten osalta on seitsemän. Luvut ovat kovia, sillä myös viime vuonna rikottiin ennätyksiä. Luvassa on ennätyskausi kokonaisuutena liikevaihdon ja myynnin osalta.

Tuorein uusi ennätys tehtiin pitkäperjantaina, kun Levin rinteillä oli 9024 laskettelijaa. Entinen päiväkohtainen ennätys rikottiin noin tuhannella laskettelijalla. Maksimimäärää ei ole kuitenkaan vielä saavutettu, ja ensi kaudella rinteet vetävät entistäkin enemmän väkeä.

– Se on uskomaton luku. Meillä on tunturissa väljyyttä ja hissit vetävät hyvin. Ensi kaudella hissikapasiteetti nousee vielä 1 500 henkilöllä tunnissa, Palosaari sanoo.

Ensi kaudeksi Leville rakennetaan uusi kuuden hengen tuolihissi Levi Six, joka korvaa nykyisen Taalon ankkurihissin numero 6.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Havainnekuva siitä, miltä Koillisrinteillä näyttää ensi kaudella, kun uusi kuuden hengen tuolihissi korvaa entisen ankkurihissin.

Vaikka laskettelukautta on vielä noin kuukausi jäljellä, niin nyt voidaan jo sanoa, että peräti noin neljännes Levin laskettelijoista tällä kaudella saapui ulkomailta. Erityisesti keskieurooppalaiset ovat löytäneet Leville hyvin. Levillä on otettu merkittävä askel eteenpäin myös muuten kuin vain numeroiden osalta.

– Olemme tehneet kansainvälisen läpimurron. Onhan tässä maailmankirjat sekaisin, kun esimerkiksi Sveitsin miesten alppimaajoukkue käy täällä treenaamassa ja maailman suurimman yksittäisen hiihtoalueen johtaja kävi katsomassa, että mitä täällä tapahtuu. Jos ennen olimme kansainvälinen talvimatkailukeskus, niin tämän kauden jälkeen voimme sanoa, että olemme jo kansainvälinen hiihtokeskus, Palosaari sanoo.

Jouni Palosaari uskoo, että Levin kasvu vain jatkuu. Kuva: Janne Pussila

Palosaaren mukaan moderni tapa säilöä lunta ja rakentaa eturinteille keinotekoinen jäätikkö on ollut avainasemassa positiivisessa kehityksessä, kun kausi päästään takuuvarmasti avaamaan jo lokakuun alkupuolella.

– Meillä on lumensäilönnän avulla seitsemän kuukauden mittainen laskukausi. Lokakuusta tuli jo kaupallisesti hyvä kuukausi. Loka-marrraskuussa kasvua oli noin 50 prosenttia. Tulevan syksyn harjoittelupaikkoja varataan jo ympäri maailmaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Palosaaren mukaan tulevaisuus näyttää edelleen valoisalta.

– Meillä on potentiaalia maailmalla, joten Levi on kokonaisuutenakin kasvun tiellä.

Ilmoita asiavirheestä