Paikallisuutiset

Levillä on todellinen superviikko, kun tunturimaisemissa kirmaavat pyöräilijät, suunnistajat ja triathlonistit

MTB-enduron SM-pisteistä kisataan Levillä 26.-27.7. Marita Nyqvist voitti viime vuonna Levillä naisten sähköpyörä-luokan.

Levillä järjestetään heinäkuun lopussa Bike & Outdoor Fest -tapahtuma 20.-27.7.

Tapahtumaviikko startataan käyntiin lauantaina 20.7. Nuts Ylläs-Levi maastopyöräilyllä. Tarjolla on 30, 55 ja 75 kilometrin matkat Ylläkseltä Leville. Lyhin matka starttaa Aakenukselta.

Viime vuonna Nuts Ylläs-Levi ajettiin Leviltä Ylläkselle. Tänä vuonna suunta on toinen. Kuva: Janne Pussila

Samana päivänä kisataan myös Levi Extreme Triahtlonissa. Tarjolla on jokaiselle sopivia matkoja mini-triahtlonista alkaen, missä uidaan 100 metriä, pyöräillään 10 kilometriä ja juostaan 3 kilometriä. Pisimmällä matkalla osuudet ovat 1900 metriä uintia, 131 kilometriä pyöräilyä ja 21 kilometriä juoksua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levi Extreme Triathlonissa kisaillaan jokaiselle sopivilla matkoilla. Kuva: Miika Sirkiä

Myös suunnistustapahtuma Lapland O Week aloitetaan lauantaina Panorama-keskimatkan urakalla, mikä aloitetaan Levitunturin päältä. Sunnuntaina suunnistetaan myös keskimatkan reitti Tunturinlaita Levitunturin pohjoisosassa.

Maanantaina suunnistajat etsivät rasteja Kätkätunturilla pitkän matkan radalla. Myös keskiviikkona ja torstaina suunnistetaan.

Ensimmäistä kertaa Levin maastossa juostava Lapland O Week kerää paikalle arviolta noin tuhat suunnistajaa. Kuva: Otto Ponto

Lapland O Weekin formaatti on joustava ja monipuolinen. Jokainen osallistuja saa valita päivittäin itselleen sopivat radat 10 eri radan joukosta. Radat vaihtelevat taitotason ja matkan mukaan, päivittäin on tarjolla pitkiä ja lyhyempiä ratoja. Yhteensä jokaisena päivänä tarjolla on noin 50 rastia. Lisäksi tapahtumassa on kilpasarja Erämaa valtiaat, johon osallistuu Suomen huippusuunnistajia.

Maanantaina luvassa on myös yhteislenkki juoksijoille, leikkimielinen pump track -kisa lapsille ja leppoisa sähköpyörälenkki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liikunnallista ohjelmaa ja kursseja on tarjolla koko viikoksi.

Torstaina ja perjantaina luvassa on trial-pyöräilyn näytös ja mahdollisuus kokeilla lajia.

Totisempi kisaaminen jatkuu viikonloppuna, kun maastopyöräenduron SM-pisteistä kisataan perjantaina 26.7. ja lauantaina 27.7. Levi Midnight Endurossa.

Koko superviikon ohjelma löytyy täältä

Ilmoita asiavirheestä