Urheilu

Leviläisille menestystä Riksgränsenin kevätlumilta

”Tämä viikko näytti myös muille vasta kilpailua seuraamassa oleville nuorille, että mikä tahansa on mahdollista.”

Lumilautasarjan voittaja Iina Kurunsaari Nordalsfjällin finaaliseinällä. Kuva: Teemu Moisio

Levi Snow Sport Academyn opiskelijat näyttivät vapaalaskuosaamistaan Pohjois-Ruotsin Riksgränsenissä. 6.-8. toukokuuta järjestetyissä vapaalaskun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Iisko Kuusisto laski hopeaa telemarkissa ja jo lukio-opintonsa päättänyt Iina Kurunsaari vei naisten lumilautasarjan kultamitalin nimiinsä.

Levi Snow Sport Academyssä toisen asteen opintojaan suorittaville nuorille tapahtumasta on tullut vuosittainen perinne, jonne osallistutaan reilun neljänkymmenen opiskelijan voimin.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut on järjestetty ”Riksussa” jo vuodesta 1992. Tapahtuma on kasvattanut suosiotaan suomalaislaskijoiden keskuudessa vuosi vuodelta — startissa oli kolmekymmentä suomalaista kilpailijaa ja lisäksi useita kymmeniä muita oli maalialueella kannustamassa sekä huoltojoukoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levi Snow Sport Academyn koulutustoiminnan ytimessä on oman lumilajipolun löytäminen, tähtäsi se sitten kilpailemiseen, sisällöntuotantoon tai hiihdonopettamiseen. Riksgränsenin vapaalaskukisa on suomalaisille nuorille yksi lähestyttävämmistä tapahtumista tutustua freeride-kilpailun maailmaan, alppikoulun tiedotteessa kerrotaan.

Suomalainen freerideurheilu ja -yhteisö voi hyvin, ja on hienoa että olemme voineet olla ohjaamassa ja tukemassa tämän aallon muodostumista. Leevi Keränen
Telemarksarjan hopeamitalisti Iisko Kuusisto. Kuva: Teemu Moisio

Koulun nykyiset ja jo valmistuneet opiskelijat osoittivat kypsyyttä rohkeissa, mutta äärimmäisen hallituissa ja luovissa laskuissa.

– Oli upea nähdä niin freeridelinjan, kuin monitaitolinjan opiskelijoita näyttämässä osaamistaan samalla tasolla kuin asiaan ja ympäristöön perehtyneet naapurikansalaiset. Tämä viikko näytti myös muille vasta kilpailua seuraamassa oleville nuorille, että mikä tahansa on mahdollista. Suomalainen freerideurheilu ja -yhteisö voi hyvin, ja on hienoa että olemme voineet olla ohjaamassa ja tukemassa tämän aallon muodostumista, monitaitolinjan kouluttaja ja vuoden 2019 telemark-sarjan voittaja Leevi Keränen sanoo.

Yleisö seurasi tapahtumaa hyvällä fiiliksellä jokaista kilpailijaa kannustaen. Kuva: Teemu Moisio
Ilmoita asiavirheestä