Paikallisuutiset

Levi vetää vieraita ennätykselliseen tahtiin

Rinteissä oli hiihtolomien aikaan lähes tuplasti ulkomaalaisia laskijoita viime vuoteen verrattuna. Kokonaisuudessaan laskupäiviä kirjattiin lähes saman verran kuin viime vuonna.

Levin maisemia ihailtiin talvilomien aikaan isolla porukalla. Kuva: Janne Pussila

Visit Levin helmikuun myynti kokonaisuudessaan saavutti tänä vuonna ennätyksellisen vuoden 2020 helmikuun. Maaliskuusta näyttää tulevan myös viime vuotta parempi.

Hiihtolomien aikaan Leville matkusti myös paljon kansainvälisiä vieraita

Hiihtolomasesonki veti Leville paljon vieraita kotimaisten lisäksi myös Keski-Euroopasta. Monelle kansainväliselle vieraalle Levi on varteenotettava laskettelukohde, jossa on tarjolla laskettelun lisäksi paljon muutakin tekemistä sekä laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusien lentoreittien vaikutus näkyi hiihtolomien aikaan Levillä, sillä alueen hotelleissa majoittui pääasiassa keskieurooppalaisia; hollantilaisia, saksalaisia, itävaltalaisia, belgialaisia ja ranskalaisia. Käyttöaste monessa hotellissa oli lähes sata prosenttia hiihtolomien aikaan.

Matkailussa on palattu normaaliin siltä osin, että suomalaiset matkustavat enemmän perinteisinä loma-aikoina. Esimerkiksi tammikuussa oli suomalaisvieraita vähemmän kuin edeltävänä tammikuuna koronapandemian aikaan.

– Vaikka kansainvälisten vieraiden määrä on kasvanut, varsinkin nyt hiihtolomien aikana, matkailualueena kotimaiset asiakkaat ovat meille edelleen erittäin tärkeitä. Me uskomme siihen, että kansainväliset vieraat haluavat tulla sellaiseen kohteeseen, missä myös suomalaiset lomailevat, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Kansainvälisten vieraiden määrä näkyi myös rinteillä, sillä Levin rinteillä vieraili ulkomaalaisia asiakkaita tällä hiihtolomasesongilla lähes 15 000 hiihtopäivän verran viime vuoden vastaavan ollessa 8 500.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokonaisuudessaan laskupäiviä kirjattiin tällä hiihtolomakaudella Levin rinteillä lähes saman verran kuin viime vuonna eli hieman yli 120 000.

Levi Ski Resort -konsernin myynneissä päästiin viime vuotta parempaan tulokseen.

– Hissilipunmyynneissä hieman jäätiin viime vuodesta, mutta sen sijaan hiihtokoulussa, ravintoloissa ja kaupoissa olemme viime vuotta edellä, kommentoi Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Uudet lentoreitit tuovat vieraita erityisesti Keski-Euroopasta. Kuva: Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä