Paikallisuutiset

Levi tarjoaa elämyksiä ja yhteisöllisyyttä — niin matkailijoille kuin yrittäjille

Leviltä löytyy runsaasti palveluita asiakkaille, mutta myös yrittäjät tarvitsevat oman tukiverkostonsa. Levin Elämysyrittäjät ry tuo alueen yrittäjät yhteen.

Levin Elämysyrittäjät ry:n puheenjohtaja Virpi Thornton toivoo, että yhä useampi yrittäjä löytäisi yhdistyksen ja tulisi mukaan toimintaan. Kuva: Vera Krok

Safareita, retkiä, ravintoloita, takseja, kauppoja... Vetovoimaisessa matkailukylässä tarvitaan näitä kaikkia ja niin tarvitaan myös yrittäjiä. Matkalijoista kyllä pidetään huoli, mutta kuka pitää huolen, että yrittäjien äänen saa kuuluviin kesken kiireisen elämänmenon?

Tähän vastaa nelisen vuotta sitten perustettu Levin Elämysyrittäjät ry, joka on syntynyt juurikin yrittäjien tarpeesta saada äänensä kuuluviin ja yhdistää voimavarat. Yhdistys ei siis järjestä ensisijaisesti tapahtumia matkailijoille, vaan toimii yrittäjien tukiverkostona.

– Tavoite on ylläpitää keskusteluyhteyttä yrittäjien välillä. Pyrimme tapaamaan koko jäsenistön kesken pari kertaa vuodessa ja hallituksen kanssa useammin, jos ehtii. Haasteena tietenkin on talvisesongin kiire, yhdistyksen puheenjohtaja Virpi Thornton kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä Elämysyrittäjissä on yli kaksikymmentä paikallista yrittäjää ja yrityksiä vielä enemmän. Thornton kertoo, että uusia jäseniä otetaan avosylin vastaan.

– Kaikki eivät vielä välttämättä tunne Levin Elämysyrittäjät ry:tä ja toimintaamme, mutta kannustamme paikallisia yrittäjiä ottamaan rohkeasti yhteyttä.

Sana ”elämysyrittäjä” tuo mieleen jotakin hienoa ja ainutlaatuista. Mutta millaista elämysyrittäjyys Levillä oikein on?

Tähän Thornton vastaa yksiselitteisesti ihanaa. Mutta myös hektistä, monipuolista ja yhteisöllistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sitä, että pystyy olemaan asiakkaan mukana, kun hän ensimmäistä kertaa näkee lunta tai revontulia, ei voi rahalla ostaa. On mahtavaa, kun saa olla mukana jakamassa ihmisen yhtä elämän parhaimmista hetkistä. Siksi tätä tehdään.

Levi paikkana antaa myös erinomaiset puitteet elämysyrittäjyydelle. Ympäristön tarjoamat mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan on vertaansa vailla. Myös yhteisö, jossa töitä tehdään, on omaa luokkaansa.

– Teemme todella hyvin töitä yhdessä, vaikka Levi paikkana on pienehkö ja voisi kuvitella, että pienessä paikassa menee helposti sukset ristiin. Me kaikki mahdumme tänne ja tullaan mahtumaan, Thornton sanoo.

Yhteisöllisyys tuo jokaisen toimintaan myös etuja. Jos omista palveluista ei löydy sellaista retkeä, minkä asiakas haluaisi, niin aina tietää mihin ohjata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jatkuvasti kasvavat matkailijamäärät tuovat kuitenkin myös uusia haasteita mukanaan. Thornton pohtii, että kommunikoinnin tärkeys kasvaa ja vaatii työtä sekä uusia toimintatapoja, jotta toiminta sujuu myös tulevaisuudessa.

– Ja luultavimmin keskustaan tarvitaan parkkipaikkoja lisää, Thornton naurahtaa.

Ilmoita asiavirheestä