Urheilu

Latu on nyt auki Ylläkselle saakka – uhkuavannot estävät vielä ladun ajamisen Levin ja Kittilän välille

Levin ladut ovat nyt huippukunnossa. Kuva: Janne Pussila

Levin ja Ylläksen välinen latuyhteys avautui keskiviikkona.

Levin reittivastaava Jouko Majava kertoo, että Aakenuksen kierros avattiin keskiviikkoaamupäivänä ja Ylläksen puolelta latu tehtiin tiistaina.

– Hiihtoyhteys tuntureiden välillä on nyt täysin auki, kun Ylläksen väki teki latua Aakenuspirtille saakka ja me siitä tänne päin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levin latuverkosto on nyt lähes täysin käytössä, mutta yhteyttä Levin ja Kittilän välille ei ole vielä päästy tekemään.

– Levin ja Kittilän yhteysladun kanssa on edelleen ongelmia. Olemme pohjanneet ongelmakohtia kelkoilla moneen kertaan, mutta siellä tulee paikoin edelleen vesi jäälle. Lappilaisittain puhutaan uhkuavannoista, mitä on varsinkin Nälkäjärvellä. Myös Ounasjoen ylityksessä on edelleen ongelmia, Majava kertoo.

Majavan mukaan yhteys saadaan vielä tällä kaudella auki, mutta tuskin ainakaan parin lähiviikon aikana.

– Ei tämä ole mitenkään poikkeuksellinen tilanne, sillä Nälkäjärven kanssa on joka vuosi sama ongelma. Ladun aukaisi viivästyy, kun sinne ei ole turvallista mennä tieten tahtoen konetta upottamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli yhteys Levin ja Kittilän välille haluttaisiin varmuudella ja aikaisemmin, olisi reittiä syytä muuttaa.

– Jos yhteys halutaan käyttöön nopeammin, niin reittiä pitäisi muuttaa kulkemaan eteläpuolelta. Nyt reitille tulee kaksi ylitystä Ounasjoelle Kittilän lintutornin kohdalta ja Lapinkylässä sekä Nälkäjärvi, mikä on pahin järvi koko reitistössä, Majava sanoo.

Levin latuverkosto on huippukunnossa, sillä latuja ajetaan ahkerasti, vaikka käyttäjiä on ollut normaalia vähemmän.

– Hiihtäjiä on ollut tosi vähän. Pidemmillä reiteillä on ollut aina vain muutamia suksen jälkiä. Meillä on silti tapana kunnostaa ne, vaikka hiihtäjiä olisikin vähemmän, Majava sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kylmä sää ja hidas pakkaslumi lienevät syynä vähäisempään hiihtäjien määrään.

– Ei siellä ole hiihtäjät paljon jutulle jääneet, kun ovat parta huurussa painaneet menemään. Tosihiihtäjiä siellä on liikenteessä, Majava sanoo.

Levin ja Ylläksen välisen latuyhteyden avautumisen kunniaksi Ylläs-Levi hiihdon pääyhteistyökumppani Vauhti Speed tarjoaa Fischer-suksilla liikkuville mehun ja munkin sunnuntaina 18.2. seuraavissa latukahviloissa: Kotamaja, Aakenuspirtti, Kätkän laavu ja Levin Luvattumaa. Fischer-suksia näyttämällä tarjotaan ilmaiset mehut ja munkit 50 ensimmäiselle jokaisessa edellä mainitussa kahvilassa.

Ilmoita asiavirheestä