Paikallisuutiset

Lapin rajavartiosto: lentoliikenteen sesonki oli kaikkien aikojen vilkkain ‒ lennoilla matkustajia 59:stä eri maasta

Lapin lentokenttien rajatarkastuksista 60 prosenttia tehdään joulukuussa. Kuva: Miika Sirkia

Huhtikuussa päättynyt lentosesonki oli kaikkien aikojen vilkkain. Lapin rajavartiosto tiedottaa, että lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana Lapin rajavartioston valvomilla lentoasemilla (Enontekiö, Ivalo, Kittilä ja Rovaniemi) tehtiin yhteensä 258 643 rajatarkastusta.

Aiempi ennätyssesonki oli kaudella 2018–2019, jolloin ulkorajaliikenteen rajatarkastuksia tehtiin 237 432. Lentokentille tuli talvikauden aikana myös tavallista enemmän Schengen-sisärajalentoja muun muassa Saksasta, Ranskasta ja Espanjasta, mutta näihin Rajavartiolaitos ei kohdista rajavalvontaa.

Joulukuu on Lapin lentoliikenteen kiivain kuukausi. Silloin tehdään noin 60 prosenttia koko lentosesongin rajatarkastuksista Lapin rajavartioston valvomilla lentoasemilla. Vilkkaimmat lentokentät olivat Rovaniemi 122 059 rajatarkastuksella ja Kittilä 67 380 tarkastuksella. Rovaniemen lentoliikenteessä matkustajia oli 108 eri kansalaisuutta, Kittilässä kansalaisuuksia oli 59.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulkorajalennoilla rajatarkastuksia tehtiin eniten Britannian ja Irlannin kansalaisille. Britit ja irlantilaiset muodostivat lähes 90 prosenttia matkustajamäärästä varsinkin Kittilän, Enontekiön sekä Ivalon kentillä, joihin liikenne oli pääsääntöisesti charter-liikennettä, mutta myöskin reittilentoja oli.

Ilmoita asiavirheestä