Kolumnit

Kolumni: Onnistuneen pääsiäisloman ABC

Viikonloppuna hypitään taas kodasta kotaan ja kuppilasta kuppilaan etsimässä pääsiäispupun piilottamia aarteita. Jonoihin saa varautua, sillä väkeä varmasti piisaa ihan ruuhkaksi asti. Kevätaurinko lämmittää ja nostaa hymyn huulille, mutta saa myös hormonit hyrräämään niin hyvässä kuin pahassa. Jotta kaikki pääsevät nauttimaan kevään kohokohdasta hyvillä mielin, muistetaan muutama asia:

1. Minttukaakao jos toinenkin hellii makuhermoja rinnepäivän välissä, mutta jos Vinkkariin haluaa laskea ehjänä, kannattaa tahti pitää rauhallisena. Pääsiäinen tuppaa olemaan rinteissä myös ruuhka-aikaa eikä ole hauskaa, jos suksi lähteekin yllättäen alta tai mukaan lähtee väärät sukset liian vahvan humalatilan takia.

2. Laskettelurinteessä ja hiihtoladuilla pätee sama sääntö kuin muuallakin luonnossa liikkuessa: se, minkä jaksat kantaa luontoon, jaksat kantaa myös pois. Älä siis heittele tyhjiä tölkkejä ja muita roskia pitkin metsiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

3. Baarimikot ja tarjoilijat ovat töissä, eivät pitämässä hauskaa asiakkaiden kanssa, eivät etsimässä seuraa eivätkä myöskään haluamassa kenellekään mitään pahaa. Siis kunnioita ja kuuntele heitä. Portsarit kuuluvat myös tähän kategoriaan, ja jos tulet syystä tai toisesta heitetyksi ulos, älä väitä vastaan. Päätös on jo tehty ja on aika suunnata kotia kohti. Kiität itseäsi vielä aamulla.

4. Kun illan tullen Ihkun jono kasvaa naurettavan pitkäksi, tyydy kohtaloosi ja kävele jonon perälle. Älä etuile tai raivostu, se ei auta ketään. Sama pätee illan päätteeksi taksijonossa.

5. Ota muut kanssalomailijat huomioon. Vaikka viettäisit elämäsi parasta päivää ja kaveriporukkasi tarvitsisi paljon tilaa, muista, että ette todennäköisesti ole ainoita vailla palvelua tai istumapaikkoja. Kaikki aikanaan.

6. Välivesi ja ravinto! Pääsiäisen tuiskeessa oluttölkki jämähtää helposti käteen, mutta vaihtamalla sen välillä vesipulloon, pääset nauttimaan juhlista pidempään eikä seuraavan aamun päänsärky yllätä ihan niin pahasti ja rinnepäivä kärsi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

7. Aina se välivesi kuitenkin unohtuu joltakulta, joten jos näet kaverin makoilemassa lumihangessa, käy kysymässä miten menee ja saata tarvittaessa turvallisesti mökille.

Hauskaa pääsiäistä, pidetään toisistamme huolta ja nautitaan keväästä!

Vera Krok

Kirjoittaja on LeviNYTin seikkailunhaluinen sesonkitoimittaja, joka viihtyy tuntureilla yksin ja yhdessä ystävien kanssa.

Vera Krok
Ilmoita asiavirheestä