Paikallisuutiset

Kasvobalmi on pakkasen kiristämien kasvojen helpotus — luonnonkosmetiikkaan erikoistunut liike avasi ovensa Levillä

Luonnonkosmetiikka ottaa jalansijaa ympäri maailmaa, ja Levillä kysyntään vastaa Lapin Kauneuspilkku.

Auli Erola-Mursu (vas.) ja Katariina Hettula pitää huolen, että jokaiselle asiakkaalle löydetään sopivat tuotteet. Kuva: Vera Krok

– Luonto on meidän tärkein arvo, ja se näkyy kaikessa, mitä teemme, Lapin Kauneuspilkun perustaja ja omistaja Katariina Hettula sanoo.

Joulukuussa Leville avattuun kauneushoitolaan Lapin Kauneuspilkkuun sisään astuessa luonnon merkityksen voi todella aistia. Hyllyt ovat täynnä luonnonkosmetiikan helmiä ja hoitohuoneet muistuttavat pehmeää sammalpesää. Metsänvihreät seinät ja lähialueiden tuntureiden mukaan nimetyt hemmotteluhoidot tuovat nekin oman lisänsä tunnelmaan. Huoneessa seisoessa tekee mieli itsekin istahtaa hoitotuolille hemmoteltavaksi, kukapa ei haluaisi antautua yhdeksäksikymmeneksi minuutiksi Mallaneidon halaukseen.

Lapin Kauneuspilkku on Levin ainoa luonnonkosmetiikan kauneushoitola ja kivijalkamyymälä. Hettula kertoo, ettei koko Lapin läänissä ole toista pelkästään luonnonkosmetiikkaan erikoistunutta myymälää yhtä suurella valikoimalla. Alunperin kolmisen vuotta sitten Kittilään avattu liike laajeni Leville juurikin tuotevalikoiman kasvun vaatiessa suuremmat tilat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tuotteet piti saada vilkkaampien teiden varrelle. Myös ihmiset osoittivat kiinnostusta yhä enemmän ja toivoivat, että tultaisiin Leville.

Saman katon alla onnistuu hemmotteluhoidot, kosmetologin palvelut ja meikkaukset. Hettulan pääpaino on kasvohoidoissa ja ihonhoidon haasteissa. Hemmotteluhoidot puolestaan ovat liikkeen toisen kosmetologin Auli Erola-Mursun erikoisuus.

– Auli on meidän hemmottelija. Hän hemmottelee ihmiset pilalle, Hettula naurahtaa.

Lapin Kauneuspilkusta löytyy myös yksi hoito, jota ei vielä muualta Leviltä löydy. Led-valoterapia hoidossa ihoa hoidetaan eri valotaajuuksilla, ja Hettula kuvailee hoitoa kirurgin veitsen jälkeen tehokkaimmaksi ihon hoitajaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luonto on meidän tärkein arvo, ja se näkyy kaikessa, mitä teemme. Katariina Hettula

Hettulan innostus luonnonkosmetiikkaa kohti lähti oman ihon iän tuomista muutoksista ja sen muuttuvista tarpeista. Raaka-aineet nousivat isoon rooliin sopivia tuotteita etsiessä ja niin Hettula löysi luonnonkosmetiikan taian. Ympäristöystävällisyys ja luonto arvona puhui myös luonnonkosmetiikan puolesta. Luonnonkosmetiikassa raaka-aineet ovat peräisin luonnosta ja ne ovat mahdollisimman luonnollisia. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa otetaan huomioon tuotteen koko elinkaari toimittajista ja raaka-aineista aina pakkauksen hävittämiseen asti.

– Luonnonkosmetiikassa valmistus on todella tarkkaan rajoitettua, ja esimerkiksi vahvoja säilöntäaineita ei saa käyttää. Luonto on minulle tärkeä paikka ja haluan pitää siitä hyvää huolta sekä säilyttää sen mahdollisimman hyvänä myös muille. Tämä on arvojeni mukaista kosmetiikkaa, Hettula kertoo.

Hettula muistuttaa, että ainesosalista on ainoa keino varmistaa, mitä tuote oikeasti sisältää. Kuva: Vera Krok

Hettula kertoo, että myös omassa työssään ja tuotevalikoimassaan hänelle on tärkeää pystyä seisomaan joka ikisen tuotteen takana. Myymälän tuotteet onkin käyneet tarkan prosessin läpi ennen hyllyyn päätymistä: ainesosalistan tarkistamisen, testaamisen ja viimeisen arvioinnin onko tuote oikeasti hyvä.

– On tärkeää, että tiedän antaessani tuotteen hyllystä mitä raaka-aineita se sisältää, ja ettei tuotteesta jää mitään ylimääräistä ympäristöön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuten raaka-aineissa myös ihonhoidossa Hettulalla pätee yksi sääntö: vähemmän on enemmän. Montaa kymmentä purkkia ei tarvita, kun perusasiat ovat kunnossa. Hettulan kultainen kolmikko, joka jokaisen aikuisen ihmisen kaapista tulisi löytyä, onkin puhdistusaine, kasvovesi sekä kasvoöljy.

– Näillä pääsee ihonhoidossa jo todella pitkälle eikä tämän enempää välttämättä tarvita. Jos haluaa hifistellä niin silmänympärysvoide kaikille meikkaaville on erinomainen valinta.

Hettula antaa vinkin myös pakkasen tuivertamalle iholle, ja se on kasvobalmi. Ennaltaehkäisevänä tuotteena käytettävä balmi tuo suojaavan kerroksen iholle päästäen kuitenkin hien läpi, jolloin iho ei palellu.

Kasvobalmi on vedetön kasvoöljypohjainen voide, joka toimii erinomaisena rasvasuojana iholla. Kuva: Vera Krok

Hoitolan ja myymälän lisäksi keväällä on tiedossa myös muita tapahtumia. Ensimmäinen tapahtuma on heti ensi viikolla, kun Lapin Kauneuspilkussa vietetään ystävänpäivää kasvosavimaalauksen, raaka-aine bingon ja tietenkin suklaan kera. Hettula paljastaa, että myöhemmin keväällä tiedossa on ainakin kasvojoogaa.

Ilmoita asiavirheestä