Urheilu

Golf voi olla jopa kestävyysurheilua – Jaakko Männistö kiertää 31 kenttää 31 päivässä

Jaakko Männistö aloitti 31 päivän ja 31 kentän -kiertueen torstaina Leviltä. Pelikaverikseen hän sai Levin kentän paremmin kuin hyvin tuntevan leviläisen Juha-Matti Tenhusen. Kuva: Janne Pussila

Jaakko Männistö aloitti torstaina Levin golfkentältä kesäseikkailun, missä golfista tulee käytännössä jopa kestävyysurheilua.

Männistö pelaa 31 päivän aikana 31 golfkenttää Leviltä Ahvenanmaalla saakka, joten ajokilometrejäkin kertyy noin 3 500.

Golfkierroksen keskimääräistä kävelymatkaa on hankala täysin varmaksi sanoa, mutta aika lähelle päästään, jos käytetään kymmenen kilometrin keskimääräistä kävelymatkaa, joten Männistölle kertyy talsittavaakin yli 300 kilometriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Männistö nimesi urakkansa 30 päivää / 30 kenttää -kiertueeksi, mutta pian hän huomasi, että numerot eivät täsmää.

– Ehkä olen vähän huono laskemaan, mutta markkinointinimi oli parempi noin, joten en sitä lähtenyt muuttamaan.

Männistö tutkii kiertueensa aikana myös suomalaista golfkulttuuria, mistä hän kirjoittaa havaintojaan päiväkirjaan ja sosiaaliseen mediaan. Kuva: Janne Pussila

Haasteen aikana Männistö pelaa ainakin 558 väylää. Oikeasti niitä tulee enemmän, sillä Männistöllä tuntuu riittävän niin paljon energiaa ja peli-intoa, että hän kertoo todennäköisesti pelaavan joillakin kentillä vaikka parikin kierrosta.

Kaikesta tästä voi päätellä, että Männistö taitaa pitää golfista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Onhan tämä hieno ja poikkeuksellisen sosiaalinen peli, missä voi liikkua luonnossa ja tutustua samalla erilaisiin ihmisiin. Lisäksi tasoitusjärjestelmä antaa mahdollisuuden siihen, että vaikka aloittelijat ja taitavatkin pelaajat voivat kilpailla keskenään, Männistö sanoo.

Männistö tutkii kiertueensa aikana myös suomalaista golfkulttuuria, mistä hänellä on jo vahva ennakkokäsitys.

– Suomi on satojen golfkenttien maa, joilla jokaisella on oma rikas kulttuurinsa ja ainutlaatuinen viehätyksensä. Sellaista suljettua clubikulttuuria täältä ei varmaan löydy.

Levin golfkenttä saa Männistöltä kiitosta, mutta erityishuomiona hän nostaa itikoiden määrän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Myrkkyä kannattaa näköjään ottaa mukaan, mutta se kuuluu täällä asiaan. Kenttä kyllä haastoi muutenkin.

Männistö pelasi Levin kentän 78 lyöntiin, mikä on kolmen tasoituksella pelaavalle Männikölle ”ihan asiallinen kierros ja hyvä alku”.

Tuloskorttien lukemat eivät ole kuitenkaan Männistön ykkösprioriteetti tällä reissulla.

– Tällä kiertueella on tarkoitus nauttia golfista tuloksen tavoittelemisen sijaan. Tuloksen hakeminen on kuitenkin aina omanlaistaan hommaa, Männistö sanoo.

Toki tulostavoitteitakin on, sillä Männistö on jälleen ottanut golfin itselleen isona haasteena ja harjoitteluintoakin riittää.

– Olen pelannut tosi pitkään, mutta viime kesänä innostuin pitkästä aikaa aivan uudella tavalla, joten pelaan ja harjoittelen uudella innolla. Siitä tämä projektikin lähti liikkeelle. Katsotaan, miten tässä voi vielä kehittyä.

Lapsesta saakka pelannut Männistö innostui jälleen golfista tosissaan, minkä seurauksena kiertuekin syntyi. Kuva: Janne Pussila

Ylivieskasta kotoisin oleva turkulainen teknologia-alan yrittäjä aloitti pelaamisen noin 10-vuotiaana Kalajoen kentältä, missä kiertuekin luonnollisesti vierailee pian.

Männistö ei pelaa kiertuetta ihan pelkästään omaksi ilokseen, sillä hän kerää samalla varoja hyväntekeväisyyteen.

– Olen saanut mukaan yhteistyökumppaneita ja pohjalla on jo muutama tuhat euroa. Kiertueen aikana kerätään lisää suomalaisen juniorigolfin hyväksi.

Männistö tuottaa kiertueelta videoita ja kirjoittaa päiväkirjaa.

www.yrittäjägolf.com