Paikallisuutiset

Varovaisuutta liikenteessä – poroja voi nyt tulla vastaan yllättävissä paikoissa

Poroja voi nyt kohdata yllättävissä paikoissa tavallista todennäköisemmin. Kuva: Jussi Pohjavirta

Porojen liikkuminen tiedetään paliskunnissa hyvin. Poronhoitajat ovat tehneet koko alkutalven ajan ympäripyöreitä työpäiviä saadakseen porot palautettua omille laidunalueilleen.

Tänä vuonna aikaisin tullut talvi ja sulaan maahan lokakuun alussa satanut lumi altistaa maahomeelle ja jäälle, minkä poro hyvin tietää. Niinpä porot lähtivät liikkeelle, kohti etelää, parempaa laiduntilannetta etsien.

Poroja on näkynyt ihmisten ilmoilla normaalia enemmän ja epätavanomaisissa paikoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poronhoitajat ovat tehneet koko alkutalven ajan töitä saadakseen porot palautettua omille laidunalueilleen. Keinovalikoimassa on paimennustyön ohessa muun muassa tilapäisten aitojen rakentamista soveltuviin paikkoihin. Aitojen avulla poroja saadaan kiinni kuljetusta varten.

Mihin tahansa paikkaan aitaa ei kuitenkaan voi rakentaa. Vaikean tilanteen vuoksi työtä joudutaan keskittämään suurimpien poromäärien kokoamiseen kerralla.

– Pyydämme ihmisiltä ymmärrystä poikkeuksellisten luonnonolosuhteiden aiheuttaman tilanteen johdosta. Pyydämme myös noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä. Poroja voi nyt kohdata yllättävissä paikoissa tavallista todennäköisemmin, Paliskuntain yhdistys toteaa tiedotteessaan.

Ilmoita asiavirheestä