Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Uusia raikkaita tuulia hengittämässä

Päivääkään en ole katunut Lappiin muuttoani. En tosin ole asunutkaan täällä kuin vasta reilun viikon, joten mahdollisia kaduttavia päiviä on vielä aika vähän. Monet ovat olleet täällä lomallakin pidempään, joten ajat ovat jänniä.

Maailman puhtain ilma on maistunut virkistävältä, ja kyllä siinä on purkka pysähtynyt, kun iltakävelyllä on osunut kohdalle kunnon revontulinäytös. Täällä on näköjään tähtiäkin taivaalla huomattavasti enemmän.

Muuttokuorman kannoin Etelä-Suomen talviurheilukeskuksesta Lahdesta, missä innostuin isosti esimerkiksi hiihto- ja pyöräilyhommista. Levin houkutukset tälläkin saralla ajoivat suurehkoon elämänmuutokseen, kun muutin haaveet mahdollisuuksiksi ja lopulta todellisuudeksi, mitä parhaillaan täällä makustelen. Kaikki on sujunut niin jouhevasti, että tuntuu kuin näin kaiken pitikin mennä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaverit kotiseudultani aina kyselivät, että milloin palaan takaisin pohjoiseen. Nyt pääsin sanomaan, että tulossa olen, mutta Oulun kohdalla en vielä edes hiljennä, sillä lyön jarrut pohjaan vasta suhteellisen lähellä päätyä. Pohjoinen on laaja käsite ja yhä laveammaksi se muuttuu, mitä syvemmälle etelään painuu tai mitä ylempää maailmaa katselee.

Lapin ja Levin vetovoima on valtava. Enemmän kuin tervetulleita vierailijoita on jo ilmoittautunut uutta vuodesohvaani testaamaan. Kun jaoin ilouutista uudesta innostavasta työstä ja Leville muutosta, niin lukemattomat ihmiset kertoivat vastaavista haaveista, ja jopa kateus mainittiin.

Kaltaisiani ihan pidempiaikaisiakin tulijoita olisi, kun vain mahdollisuudet ja uskallus kohtaisivat. Toki ymmärrän, että yhden ihmisen orkesteria on hieman helpompi siirrellä kuin suurempaa pumppua.

Viime vuosina olen viettänyt kaikki lomani suunnilleen näillä leveysasteilla. Nyt olen ihan virallisesti kittiläläinen ja leviläinen. Minulla on täällä niin sanotusti kaikki opittavana muutenkin kuin vain uusien harrasteiden suhteen. Lumella liikkuminen kiehtoo ja eiköhän kesäksikin kaikenlaisia retkiä ole luvassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

LeviNYT jatkaa perinteitä kunnioittaen ja uutta luoden. Uudistuneet nettisivut avautuivat juuri ja sometkin kannattaa ottaa seurantaan.

Olen saanut tehdä työkseni paikallislehtiä koko aikuisikäni ja juuri paikallisuus tulee olemaan jatkossakin kaiken perusta tässä yhä vahvemmin digitalisoituvassa matkailumediassa.

Levi kasvaa ja kehittyy, mitä haluamme osaltamme olla mukana luomassa ja toisia tukemassa, sillä yhteistä hyvää tässä ollaan edistämässä.

Joitakin ihmisiä olen jo tavannut ja vastaanotto on ollut lähes hämmentävän lämmin sekä ystävällinen, kiitos siitä. Ollaan yhteydessä!

Päätoimittaja Janne Pussila Kuva: Miika Sirkia
Ilmoita asiavirheestä