Kolumnit

Tuttu vieras: Kuluuhan se, aika!

Oletko ikinä miettinyt, miten aika voi kulua eri tavalla eri vuodenaikoina ja eri aikoina vuorokaudessa? Aamuisin kello kiitää sellaista haipakkaa, että puoli tiimaa tuntuu vain viisiminuuttiselta. Sitten toisaalta, kun jotain asiaa oikein odotat, niin viisarit liikkuvat kuin täit tervassa tai siis digikello ranteessa ei inahdakaan…

Samaa voi sanoa pitemmistä aikamääreistä, kuten kuukausista tai melkein jo vuodesta, jonka verran olen ollut poissa näistä aviisikuvioista. Moni on kysynyt, että miten sie saat aikasi kulumaan, kun et enää tee Nyttiä. No, kiitos, oikein hyvin ja sutjakkaasti.

Isoa vapautta on tuonut se, ettei enää tarvitse buukata itseään jokaiseen matkailualan seminaariin ja koulutustilaisuuteen tekemään juttua tai oppimaan itse uutta. Toki niihin useimmiten vieläkin saa mennä, jos haluaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lantin toinen puoli on sitten se, että tässä peninkulman päässä tapahtumien ytimestä äkkiä myös metittyy. Se jää joskus tukka kampaamatta ja mettähousut jalkaan, kun piipahtaa kylässä asioilla. Oma ajankäyttö ja aikakäsite ovat muuttuneet. Ja sille olen kyllä mieluusti vastannut myöntävästi.

Kittilän ja Levin vahvuuksia on kunnan Kideve, joka muuten todella urakoi erilaisten tiedotus- ja koulutustilaisuuksen järjestämisessä paikkakunnan väelle. Aiheet ja sisällöt ovat useimmiten tiukkaa asiaa. Tieto kulkee ja tieto on valtaa, kun sitä osataan hakea ja käyttää.

Matkailua liippaavien aiheiden seminaarit ovat yleensä täynnä sitä kuuluisaa kättä pitempää, josta jokseenkin jokaiselle on hyötyä. Suosittelen lämpimästi osallistumaan, sillä anti saattaa olla parempi kuin lottovoitto. Jokin pieni vinkki vie eteenpäin suurin askelin ja parasta on sen ilmaisen kahvikupposen lisäksi vertaistuki ja verkostoituminen.

Levi kasvaa ryminällä, sen huomaa taas muun muassa rakentamisen määrästä; uusia ideoita tulee maailmalta ja yrittäjäpolvet vaihtuvat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samoin oli minunkin aika uudistua, tuupata ”oma lapsi” maailmalle ja antaa tilaa uusille tuulille. Kun perusta on luotu, on sille hyvä rakentaa lisää!

p.s. Entinen toimitussihteerikoira suomenpystykorva Rippe sai kesällä kaveriksi samanrotuisen Rekun, nyt 4 kuukautta, joka pitää huolen siitä, ettei täällä pilkkuja viilata edelleenkään…

Jaspis Toivonen

Kirjoittaja on LeviNYT-lehden perustaja, yrittäjä, entinen päätoimittaja ja nykyinen freelancer.

Ilmoita asiavirheestä