Kolumnit

Tuttu vieras: Hyvä kiertää

Laura Peippo

Kun paikallisella yrityksellä menee hyvin, niin sinulla, perheelläsi ja yhteisölläsi menee myös hyvin.

Paikallisena yrittäjänä sitä haluaa tukea paikallisia seuroja ja sponsoroida meidän kylän omia urheilijoita.

Sitä haluaa luonnollisesti paikallisena yrittäjänä lahjoittaa palkintoja paikallisten seurojen järjestämiin pilkkikisoihin, koiranäyttelyihin, laskettelutapahtumiin, hyväntekeväisyystempauksiin sekä juoksukisoihin. Sitä haluaa tarjota työpaikkoja ja maksaa mielellään liikevaihdostaan yhteisöveroa, että lapset saisivat paremman leikkipaikan päiväkodin pihalle ja että kaikki pääsisivät hammaslääkäriin. Sitä haluaa tarjota työpaikkoja, ostaa palveluita paikallisilta yrittäjiltä ja tarjota yläkoululaisille mahdollisuuden tutustua työelämään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä kaikki on mahdollista vain silloin, kun yrityksellä menee hyvin. Yritys voi olla yhteisön suuri voimavara.

Mutta kun paikallisella yrityksellä menee huonosti, ei ole mitään mistä antaa. Ei ole rahaa sponsoroida eikä ole voimavaroja opettaa tettiläisiä. Ei ole mahdollista työllistää eikä ostaa, vaan yrittäjänä yrittää itse tehdä mahdollisimman pitkälle kaiken. Ja kun yrittäjän omat voimavarat ehtyy, niin samaa vauhtia yleensä ehtyy liikevaihto ja yrityksestä sekä yrittäjästä tuleekin yhteisön taakka.

Meiltä Kittilästä löytyy lähes kaikki mitä tarvitaan, älytön määrä osaamista ja laatua. Haetaan siis jatkossakin kukat paikalliselta kukkakauppiaalta, ostetaan koirille ruuat paikallisesta eläintarvikeliikkeestä, hankitaan se uusi jääkaappi ja sohva paikalliselta. Otetaan se tatuointi paikallisesta liikkeestä, käydään sillä tutulla hierojalla, ostetaan se uusi porakone paikalliselta ja rakennetaan yhdessä hyvinvoivaa sekä elinvoimaista yhteisöä.

Laura Peippo

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on tukka putkella viilettävä yrittäjä, joka kovasti yrittää.

Ilmoita asiavirheestä