Urheilu

Taustalla tapahtuu juuri nyt paljon

Kansainvälinen hiihtoliitto tekee päätöksen ensi kauden kisakalenterista toukokuussa.

Levillä laskettiin viime viikonloppuna miesten pujottelun Eurooppa Cupia. Kuvassa Sveitsin Joel Luetolf. Kuva: Janne Pussila

Naisten pujottelun maailmancup-osakilpailu on vakiinnuttanut asemansa kiertueen avauskilpailuna marraskuun lopulla.

Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen kertoo, että töitä on tehty sen eteen, että myös miesten kisatapahtuma saataisiin Leville jo ensi kauden alkuun. Kansainvälinen hiihtoliitto rakentaa parhaillaan toukokuussa julkaistavaa ensi kauden kisakalenteria, eikä Levi ole jättänyt itseään huomaamatta.

– Olemme antaneet näyttöjä osaamisesta ja olosuhteista. Pystymme tarjoamaan isojen satsausten myötä alkutalven harjoitteluolosuhteita ja sellaista lumivarmuutta, mihin muut eivät pysty. Moni asia puoltaa myös miesten kisaa Leville, mistä parhaillaankin kommunikoimme eri tahojen kanssa, Mustonen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Naisten maailmancupin kisatapahtumalla on suuri suora taloudellinen merkitys koko alueelle.

– Ajankohta on hyvä. Naisten kilpailu on vuoden kohokohta ja sesongin käynnistäjä. Kisaviikonlopun vieraiden lisäksi ryhmiä on harjoittelemassa jo lokakuun ensimmäisiltä viikoilta alkaen, jotka tietenkin käyttävät alueen palveluita.

Näyttävä kansainvälinen televisiokuva ja muu maailmanlaajuinen näkyvyys on myös erittäin tehokasta markkinointia, jonka tulokset ovat jo näkyvillä.

– Markkinoinnillinen näkökulma on täysin kiistaton. Kansainväliset asiakasmäärät ovat vahvassa nosteessa, ja olemme muutenkin Suomen suosituin hiihtokeskus, Mustonen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mustonen korostaa, että myös miesten kisan järjestämisessä olisi merkittäviä synergiaetuja, sillä organisaatio ja puitteet ovat jo olemassa naisten kisan vuoksi.

– Vastuullisuuden näkökulmastakin toinen kisa olisi tärkeä. Kehitämme toimintojamme ja olosuhteitamme kustannustehokkaiksi sekä energiatehokkaiksi, joten olisi järkevää järjestää useampia kisoja eikä vain yhtä viikonloppua.

Ilmoita asiavirheestä