Kotimaa

Sauna, joulupukki ja revontulet houkuttelevat ulkomaalaisia Lappiin ennätystahtiin

Revontulet kiinnostavat ihmisiä ympäri maailmaa, mikä on eräs Lapin suurimmista markkinointivalteista. Kuva: Janne Pussila

Suomeen odotetaan ennätysmäärä ulkomaisia talvimatkailijoita.

Lentovaraukset Suomeen erityisesti Euroopasta ja Yhdysvalloista marras-helmikuulle ovat vahvassa kasvussa.

Suomen talvimatkailun ykköskohde on Lappi. Viime talvena, joulu-helmikuussa, 62 % (1,1 miljoonaa) ulkomaisista yöpymisistä rekisteröitiin Lapin ja Kuusamon alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lapin talvimatkailun eteen on tehty töitä vuosikymmeniä ja tulokset puhuvat puolestaan. Myös Lapin kesän tunnettuutta halutaan parantaa ja lumettoman ajan matkustajamääriä sekä yöpymisiä kasvattaa. Ympärivuotisuuden kehittäminen on olennainen osa matkailutoimialan kestävää kasvua, kertoo Visit Finlandin asiantuntija Sini Markoff.

Suomen Lapin talvimatkailun suosion vahva kasvu näyttäisi heijastuvan myös Norjan ja Ruotsin talvimatkojen kasvuun. Norjan Tromssan varausmäärät lähenevät jo Rovaniemen lukuja ja ylittävät selvästi pandemiaa edeltävän vuoden lukemat. Muiden Ruotsin ja Norjan pohjoisen kohteiden varausmäärät jäävät vielä vähäisiksi verrattuna Suomeen, mutta kasvua on myös niihin nähtävissä.

– Ulkomaisten verkkohakujen perusteella Suomen erikoisuuksia muihin Pohjoismaihin verrattuna ovat saunat, joulupukki ja lasiset erikoismajoitukset Myös luonnonihmeet, kuten revontulet, houkuttelevat matkailijoita Suomeen ja muihinkin Pohjoismaihin, Markoff summaa.

Ilmoita asiavirheestä