Paikallisuutiset

Poliisi pyytää välttämään Pyhäkurun alueella liikkumista – ”Etsintää jatketaan kunnes lapsi löytyy”

Pyhäkuruun kertyy yleensä talven aikana paljon lunta. Kuva on otettu viime kesäkuun 3. päivä. Kuva: Janne Pussila

Lapin poliisi, Lapin pelastuslaitos, Lapin rajavartiosto, Vapepa ja pelastushelikopteri jatkavat hiihtovaelluksella kadonneen lapsen etsintöjä Pallastunturilla torstaina aamulla. Poliisi pyytää työrauhaa etsintöjen ajaksi ja välttämään etsintäalueen lähistöllä liikkumista turvallisuussyistä.

Tiistaina 2.1. tapahtuneen lumivyöryn seurauksena kadonneen lapsen etsintää on jatkettu tänään. Etsintää tehdään Pallastunturin Pyhäkurun alueella.

– Alueella on lumivyöry, jonka valuma-alue on hyvin laaja. Lunta etsintäpaikalla on paljon, ja lumi on pakkautunut erittäin tiukasti. Lumen pakkautuminen ja alueen laajuus hidastuttavat etsintätoimia. Lisäksi sääolosuhteet ovat edelleen vaikeat. Etsinnöissä pyritään hyödyntämään kaikki olemassa oleva päivänvalo, ja etsintää jatketaan kunnes lapsi löytyy, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sää alueella on kutakuinkin samanlainen kuin tiistaina ja keskiviikkona. Pakkasta on yli 20 astetta ja tuuli on kova. Olosuhteet ovat haastavat etsijöille.

Poliisi pyytää etsijöille työrauhaa etsintäalueelle turvallisuuden takaamiseksi. Pyhäkurun alueella ja kurun yläpuolella liikkumista pyydetään välttämään. Etsintäalueella on edelleen lumivyöryvaara, ja liikkumalla siellä voi asettaa vakavaan vaaraan paitsi itsensä, myös viranomaiset, jotka työskentelevät kurun alueella.

Poliisi tiedottaa etsintöjen etenemisestä seuraavan kerran torstaina kello 16.00.

https://www.levinyt.fi/artikkeli/lumivyoryssa-pallaksella-kadonneen-pojan-etsinnat-jatkuvat-torstaina

Ilmoita asiavirheestä