Paikallisuutiset

Lumivyöryssä Pallaksella kadonneen pojan etsinnät jatkuvat torstaina

Etsinnät Pallaksella jatkuvat haastavissa olosuhteissa. Kuva: Miika Sirkia

Äiti ja lapsi jäivät lumivyöryn alle tiistaina 2.1. oltuaan hiihtovaelluksella Pallastunturin alueella. Äiti löytyi vyöryn alta kuolleena tiistaina.

Lumivyöryn alle jäänyttä kadonnutta lasta ei ole toistaiseksi löydetty. Poliisi tiedotti keskiviikkona kello 19.19, että etsintöjä jatketaan poliisin johdolla jälleen torstaina 4. tammikuuta.

Keskiviikon etsintöihin osallistui useita poliisipartioita Lapin poliisilaitokselta, Lapin pelastuslaitos, Rajavartiolaitos, Vapepa ja pelastushelikopteri.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluan tässä vaiheessa kiittää kaikkia tähän haastavaan etsintään osallistuneita henkilöitä ja organisaatioita, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki.

Etsinnät keskeytettiin keskiviikkoiltana, sillä etsijät työskentelivät haastavissa olosuhteissa alueella useiden tuntien ajan. Sääolosuhteet ovat vaaralliset, ja poliisi toimi tilanteessa työturvallisuus edellä. Poliisi takaa etsijöille mahdollisuuden lepoon ja itsensä huoltamiseen.

– Etsinnät jatkuvat huomenna, ja niitä jatketaan siihen saakka kunnes lapsi löytyy, Huhtamäki sanoi tiedotteessa keskiviikkoiltana.

Sääolosuhteet etsintöjen tekemiseen alueella ovat erittäin vaikeat ja paikoin vaarallisetkin kovan tuulen, yli -20 asteen pakkasen ja mahdollisen lumivyöryriskin vuoksi. Olosuhteet ovat etsijöiden lisäksi haastavat myös pelastuskoirille, joita ei ole voitu sään takia käyttää etsinnöissä kuin hetken aikaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiistaina kadonneet äiti ja lapsi olivat omatoimisella vaelluksella kahdestaan.

Poliisin aiemmassa tiedotteessa kerrotusta ajankohdasta poiketen hiihtovaelluksella ollut äiti soitti tiistaina 2.1. noin kello 14 hätäpuhelun, jossa hän pyysi itselleen ja lapselleen apua maastosta pois pääsemiseksi sääolosuhteiden vuoksi. Tehtävä annettiin Lapin pelastuslaitokselle maastopelastustehtävänä.

Tehtävä tuli poliisille tiistaina noin kello 16 ja muuttui etsintätehtäväksi, kun pelastuslaitos ei ollut löytänyt hätäpuhelun soittaneita hiihtäjiä maastosta heidän ilmoittamaltaan reitiltä.

Poliisi käynnisti välittömästi etsinnät yhteistyössä pelastuslaitoksen ja Vapepan kanssa. Etsintöjen tuloksena äiti löytyi kuolleena lumivyöryn alta noin kello 22 tiistai-iltana. Etsinnät keskeytettiin tämän jälkeen vaarallisten olosuhteiden vuoksi, ja niitä jatkettiin keskiviikkona.

Ilmoita asiavirheestä