Paikallisuutiset

Pohjoinen imaisi Mikkelin drinkkimiehen

Elokuussa 2022 aloittanut Levin Joiku Barin ravintolapäällikkö Lauri Hämäläinen. Kuva: Aapo Laakso

Loppukesästä Levin kylpylähotellin rakennuksessa toimiva Joiku Bar sai uutta savolaista tarmoa, kun ravintolapäällikkönä aloitti mikkeliläinen Lauri Hämäläinen. Mikkelissä työskennellyt Hämäläinen houkuteltiin pohjoiseen Joikun kanssa samaan firmaan kuuluvan ravintola Jälkipelin tiskin takaa.

Työtarjousta piti jonkin aikaa sulatella ennen tavaroiden pakkaamista. Muutto Lappiin oli täysi hyppy tuntemattomaan.

– Kutosluokalla kävin kerran muistaakseni Luostolla, ja aikuisena en ollut aiemmin käynyt Oulua pohjoisempana, eli kaikki on ollut aika uutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hämäläinen on itseoppinut drinkintekijä ja pikkuhiljaa hiihtokeskusasiakkaiden maku on jalostunut siihenkin suuntaan, vaikka erikoisemmille juomille soisi olevan enemmänkin kysyntää.

– Levillä tilataan perinteisiä suomalaisia suosikkeja eli kossuvissyä, kelkkaa ja valkovenäläisiä, mutta myös gin toniceja menee ihan törkeitä määriä. Niitä tilaava jengi osaa myös pyytää tiettyjä ginejä ja valmistustapoja.

Gin toniceja menee ihan törkeitä määriä.

Omiksi suosikkidrinkeikseen Hämäläinen listaa yli sata vuotta vanhat klassikot, kuten tom collinsin, old fashionedin ja erilaiset martinit sekä sourit.

Hämäläisen kotoutuminen Leville sujui sen verran mutkattomasti, että suunnitelmat saivat muuttua. Aluksi ajatuksena oli vain kauden mittainen visiitti, mutta nyt kiire ei ole enää etelään. Lähitulevaisuudessa vastuut myös laajenevat, kun hän alkaa hoitaa Joiku Barin ohella Pyhätunturilla sijaitsevan Sport Bar Pyhän esimiestehtäviä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yli kolme vuosikymmentä meni Mikkelissä, niin katsotaan nyt ainakin muutama vuosi täällä.

Levin baarien paras sesonki on vasta kiihtymässä, hiihtolomakausi on vielä perheloma-aikaa.

Mitä Hämäläinen toivoo asiakkailta?

– Unelma-asiakkaita on kahdenlaisia. Toinen tietää, mitä tahtoo ja tilaa kymmenen GT:tä ja kymmenen salmaria. Toinen taas on sellainen, että uteliaasti antaa baarimikolle vapaat kädet drinkin tekoon.

Ilmoita asiavirheestä