Urheilu

Pitkältä tauolta palaava Rosa Pohjalainen elää jännittäviä hetkiä

Rosa Pohjalainen on saanut alle hyviä harjoituslaskuja, joten kaikki näyttää lupaavalta kisapäivän aattona.

Levillä käydään lauantaina ja sunnuntaina naisten pujottelun maailmancupin osakilpailut.

Rosa Pohjolainen tekee paluun kisarinteisiin yli puolentoista vuoden tauon jälkeen. Kuntoutettu jalka on hyvässä kunnossa, muttei vielä täydellisessä.

– Välillä se vähän vihloo, mutta muuten sen on hyvässä kunnossa. Kisaan lähteminen jännittää aika paljon, mutta vielä enemmän jännittää ennen kisoja tehtävät haastattelut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rosa Pohjolainen kisapäivän aattona:

Video: Janne Pussila

Suomea kisoissa edustavat Pohjalaisen lisäksi Charlotte Henriksson, Nella Korpio, Riia Pallari, Erika Pykäläinen ja Riia Pallari.

Erika Pykäläinen on tunnetumpi suurpujottelijana, mutta hän on harjoitellut myös pujottelua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pujottelu on vähän epävarmemmalla pohjalla, mutta on sekin ihan hyvällä mallilla. Ehkä se on ihan hyväkin, että vähän jännittää. Lähden laskemaan täysillä!

Riia Pallari säväytti viime vuonna kolkutellessaan lauantain kisassa toisen kierroksen paikkaa. Rovaniemeläisen tavoitteena on uusia viime vuotisen kaltainen rohkea lasku.

– Viime vuonna sain laskettua ihan siihen oman maksimini tuntumaan. Olen laskijana mennyt eteenpäin, joten nyt samanlainen lasku olisi todella hyvä juttu.

Nella Korpio tekee myös paluun maailmancupin kisoihin. Välivuosiin on mahtunut terveydellisiä haasteita, mutta nyt hän on päässyt valmistautumaan kauteen aika täysipainoisesti, ilman terveyshuolia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Laskurutiinia olen hakenut ja tottakai myös vauhtiakin. Sitä ei ole koskaan liikaa. Sitä tunnetta, kun saa tehtyä oikein onnistuneita vauhdikkaita käännöksiä on ollut ikävä. Omasta mielestäni saan itsestäni parhaimman esiin, kun lasken kisanumero yllä.

Charlotte Henriksson sai paikan kisaan joukkueen sisäisen karsintakisan perusteella.

– Tavoitteeni oli kisapaikka, ja sen sain. Maailmancupissa on oma tunnelmansa, joka tulee katsomoista, mainosbanderolleista, kuulutuksista ja runsaista taustajoukoista. Kaikesta huokuu, että on tapahtumassa jotain isompaa. Nyt pitää kuitenkin keskittyä vain laskemiseen.

Ilmoita asiavirheestä