Kolumnit

Päätoimittajalta: Sillä on väliä, minkä väristen linssien läpi maailmaa katselee

Pääsiäinen on minulle, ja kovin monelle muullekin, ilon ja valon juhla. Jokainen meistä tosin nauttii ilonsa ja valonsa aivan omalla tavallaan, mikä kaikille suotakoon.

Aijjai, onpa kyllä mahtavat fiilikset ennen pitkiä pyhiä, mikä näkyy myös kanssakulkijoiden jo ujosti päivettyneissä kasvoissa. Maailman onnellisin kansa täällä hiihtelee.

Kirjoitin viimeksi tällä palstalla ehkä hitusen yltiöoptimistisesti tai ruusunpunaisten laskulasien läpi, kun kerroin, että Levillä ihmisten omaisuus on suhteellisen hyvin turvassa. Toki se pätee, että Levi on loistanut edelleen poissaolollaan poliisin viikonlopputiedotteissa, mistä olen joka kerta yhtä iloinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levin Facebook-ryhmissä on kuitenkin ollut nyt huolestuttavan usein postauksia, joissa kerrotaan suksien ja lumikenkien katoamisista. Varsinkin terassille jätettyjä alkoholijuomia on viety. Toisaalta jo vaikkapa neljä tuon kaltaista postausta voi luoda mielikuvaa täydestä anarkiasta, vaikka asiat on aina syytä laittaa mittasuhteisiinsa.

Mutta huoli pois, kukaan ei ole varastanut mononpäällistossujani ladun varrelta. Uhkakuvien leijumisesta huolimatta aion jatkossakin uskoa hyvyyteen ja jättää tossut lenkin ajaksi aivan omiin oloihinsa odottelemaan silläkin uhalla, että joku roisto ne veisi. Pidän edelleen kertoimistani, sillä väkimäärään nähden Levillä tapahtuu todella vähän rikoksia, joista mononpäällistossujen vieminen olisi jo omassa luokassaan. Lunta housuihin ja mäskiämpäri päähän sille, joka moiseen ryhtyy!

Asuin pitkään sellaisella neliökilometrillä, missä oli tilastollisesti Suomen eniten polkupyörävarkauksia. Pyörä oli lukittava suunnilleen jo liikennevaloihin pysähtyessä, vaikka olisi istunut penkissä. Kaiken tuon jälkeen täällä pohjoisessa on kieltämättä alkanut lukko unohtua. Levillä kauppareissu ei kuumota yhtään, vaikka jättäisikin ajovalmiin kaunottaren ovensuuhun odottelemaan. Toki jonkinlaista tilannetajua on syytä käyttää, ja ihan vain vastuuvapauslausekkeena on sanottava, että tietenkään en tällaista leväperäisyyttä suosittele kenellekään muulle, sillä tämä on vain näköjään minun tapani toimia. Jatkan samoilla linsseillä.

Ihan mahtavaa pääsiäistä ja aurinkoisia kevätpäiviä kaikille säädyille!

Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä