Pääkirjoitukset

Päätoimittajalta: Hyvä täällä on olla

Nyt se sitten alkaa, kun Levin hiljainen jakso päättyy ilmeisesti yhtä nopeasti kuin se alkoikin.

Kun katsoo syyskuun täyteen pakattua menokalenteria, niin huomaa, että lähes joka päivä on tapahtumia.

Musiikkitarjonnassa on jokaiselle jotakin, kuten Levillä ruukaa olla muissakin asioissa. Joinakin päivinä tarjonta on jopa hengästyttävän monipuolista. Äärimmäisenä hyvänä esimerkkinä käy lauantaina 16. syyskuuta, jolloin Levillä järjestetään Arctic Food Market, Tunturi Priden iltabileet ja Levi Golden Gospel. Kittilässä on Staalon festit. Illalla esiintyy vielä Meiju Suvas. Rikkautta on tällainen kirjo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Se on se ruska, sanovat. Jännittävä nähdä, mitä tuleman pitää, sillä en ole koskaan ollut Lapissa ruskan aikaan. Muistikortit ovat valmiina ja akut ladattuina, sillä kohta otetaan ilmeisesti todellisia värikuvia.

Muutenkin vuoden ja sesonkien kiertokulku on pitänyt kaiken tuoreena, kun takana on puoli vuotta leviläisenä.

Niin, se luonto ja harrastusmahdollisuudet tietenkin, loma- ja luontokeskushan tämä on. Ihan mahtavaa. Tuo kaikki oli jollain tasolla tiedossa ja syy mikä veti tänne. Ihmiset tulivat yllättävänä ekstrana.

Olin vähän totutellut olemaan omissa oloissani ihmispaljouden keskellä. Keväällä Leville muuttaessani oli aluksi hieman epäuskoa ilmassa, että liekö tämä on totta tai aitoa. Oli se.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka täällä on suhteellisen vähän ihmisiä, niin täältä löytyy valtavasti sydämellisiä ja ennen kaikkea jänniä ihmisiä, jotka ovat ottaneet uuden tulokkaan avosylin vastaan. Kiitos kaikille pienistä, suurista ja keskikokoisista kohtaamisista, ne ovat olleet tärkeitä.

Mahtavana esimerkkinä oli viime lauantai. Pääsin ensin Multigolfpuiston avajaisiin, missä iloiset ihmiset nauttivat toisistaan, peleistä ja aurinkoisesta lauantaista, eli toisin sanoen maistuvasta elämästä. Hyvä mieli siellä tuli.

Könkäällä oli samana viikonloppuna monitaiteellinen kyläjuhlafestivaali Solekko Fest, missä pääsin mukaan johonkin erityiseen aikaan, paikkaan ja tilaan. Ihmiset sen yhteyden loivat.

Kuten olen niin monen kuullut sanovan, niin sanon sen nyt itsekin, koska eipä sitä paremmin voi kiteyttää: Hyvä täällä on olla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jotkut ovat lyhyemmän aikaa, jotkut eivät lähde mihinkään. Meitä kaikkia, jotka olemme tänne omista syistämme tulleet tai jääneet, yhdistää enemmän asioita kuin erottaa, oltiinpa sitten vieraita tai tuttuja. Kaikille on tilaa, ollaan kavereita.

Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä