Kolumnit

Mukava Seija: Suksivimmalla kevään loppunousuun

Seija hiihti tänä talvena peräti 1234 kilometriä. Uskokaa pois, kilometrikirjanpito on pitävä! Seija menee siitä vaikka valalle.

Kuin Antti Tuiskun hitissä mä... mie... Seija hiihti. Noiden 2345 kilometrin aikana Seijan pitkäaikainen hiihtoinho suli ladulle varmemmin kuin voitelutökötti. Entinen inhotus oli nyt vapaaehtoista ajanvietettä. Kertokaapa tuo nuoremmalle Seijalle, ei uskoisi.

Tämä oli siis ensimmäinen talvi, kun Seija suksi yli 3000 kilometriä. Rautaisena peruskuntona se ei vielä näy, mutta aivan jokainen matkailijamummo ei mene enää ohi. Happea ei tarvi haukkoa ihan ensimmäisten kilometrien jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suksikauden tärkein huomio: kyllä pitäisi latukahviloiden tarjontaan panostaa, jotta ne yltäisivät Seija korkeisiin standardeihin. Voisiko vaikka se Hans Välimäki pitää yhtä latukahviota ensi lumilla? Tai Alenin Henkka.

Ehtihän Seija tässä kevään mittaan tehdä muutakin kuin hiihtää. Kunnanmestaruushiihtokisoissa tuli piipahdettua, Ylläs‒Levi-sivakoinnissa Seija arvioi vain hitusen itseään kovakuntoisempien menoa ja muoniolaisten Lapponia-hiihtoviikolla Seija kyttäsi Niskasen sisaruksia.

Jaa että muuta kuin hiihtoon liittyvää tekemistä? Noh. Seija kävi kuuntelemassa kaikkien rakastamaa Satu Rämöä Ylläksellä, pui nyrkkiä televisiolle, kun koko Kittilän Voice-Antti ei saanut Anna Puulta paikkaa jatkoon ja kyräili tietenkin Kodan nurkassa muiden menoa. Kodassa muuten lauloi se Anttikin. Hyvin. Alatörmänen, ei Tuisku.

Seuraavaksi Seija valmistautuu vappuun. Siitä lisää ensi viikolla!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mukava Seija

Seija tuntee Levillä kaikki ja kaikki tietävät Seijan

Ilmoita asiavirheestä