Paikallisuutiset

Millainen on hyvä ystävyys? – katso video Levin ystävänpäiväluistelusta

Levin ystävänpäiväluistelussa nähtiin monenlaisia tyylejä ja ystävyyksiä.

Theea Boboc ja Andrei Dumitru Moldovan osallistuivat Levin ystävänpäiväluisteluun. Kuva: Janne Pussila

Levillä vietettiin ystävänpäivää muun muassa ystävänpäiväluisteluilla Eturinteiden juurella.

Marielle Mettovaara ja Ellen Mettovaara olivat saapuneet Muhokselta Leville loman viettoon. Laskettelun ja luistelun lisäksi lomaohjelmassa oli vielä ainakin kumparelaskukisan seuraamista.

Ystävyys on laaja-alainen käsite ja Mariel sekä Ellenkin mietiskelivät olevansa sisarusten lisäksi myös hyviä ystäviä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ellen ja Mariel Mettovaara ovat Levillä lomareissulla, mihin kuuluu luistelun lisäksi ainakin myös laskettelua. Kuva: Janne Pussila

Kysymykseen siitä, mitä ystävyys merkitsee ja millainen on hyvä ystävä, vastaus oli selvä.

– Ystävyys on minulle tosi tärkeää. Ystävien kanssa voi tehdä kaikkea hauskaa, ystävien välillä pitää olla huumoria. Luotettavuus on myös tärkeää, että voi kertoa vaikeitakin asioita, Ellen Mettovaara kertoo.

Ystävänpäiväluistelu:

Video: Janne Pussila

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Luottamus ystävien välillä on todella tärkeää, että voi puhua vaikeistakin asioista ja ihan mistä vain. Tosi ystävyys on sitä, että vaikka ei näkisi pitkään aikaan, niin sitten kun näkee vaikka vuoden päästä, niin kaikki jatkuu samasta, Mariel Mettovaara sanoo.

Maria Similä ja Rene Salakari näyttivät osaamistaan Levin Eturinteiden alapuolella olevalla lammen jäällä. Kuva: Janne Pussila

Poika ja äiti Rene Salakari ja Maria Similä olivat selvästi eräs Levin ystävänpäiväluistelun taitavin luistelupari.

Rene Salakarille hyvä ystävä on sellainen, joka ei määräile.

Maria Similä puolestaan kuvailee ystävän näin:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hyvä ystävä on lojaali, välittävä ja merkityksellinen ihminen elämässä.

Suomessa ystävänpäivä on hieman erilainen merkitykseltään kuin monissa muissa maissa, missä Valentine's Day on nimenomaan rakastavaisten juhlapäivä.

Romanialaiset Theea Boboc ja Andrei Dumitru Moldovan ovat Levillä kausitöissä turistioppaina ja heille talviurhelu on tuttua ja mieluista puuhaa, mutta luistelu on harvinaisempaa herkuttelua.

He kertovat, että Romaniassa 14. helmikuuta on kansainväliseen tapaan nimen omaan rakastavaisten päivä. Koska nyt olemme kuitenkin Suomessa, niin kysyimme myös heiltä ystävyyden merkityksestä, vaikka tokihan myös rakastavaiset ovat kaiken muun lisäksi ystäviäkin.

– Tärkeintä on rehellisyys. Ja ystävän on oltava myös hauska, sillä muuten hän voi olla vain etäisempi tuttava, Moldovan sanoo.

– Aikuisena uusia ystäviä on vaikeampi löytää. Nyt ystäviä on vähemmän, mutta ne ovat pitkäkestoisempia ystävyyksiä, Boboc sanoo.

Ilmoita asiavirheestä