Urheilu

Mikaela Shiffrin teki jälleen historiaa – ”Älä anna koskaan periksi”

Mikaela Shiffrin voitti Levillä jo seitsemännen kerran.

Kaikkien aikojen voittoisin alppihiihtäjä Mikaela Shiffrin voitti sunnuntain pujottelun Levillä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Petra Vlhova näytti olevan matkalla selvään voittoon, kunnes hän laski ulos ja keskeytti viimeisen laskunsa.

Sunnuntain voitto merkitsee Shiffrinille 89. maailmancupin voittoa, 54 pujotteluvoittoa, 139 maailmancupin palkintopallisijaa ja seitsemättä voittoa Levillä, mikä on historian eniten pujotteluvoittoja yhdessä maailmancupin kilpailupaikassa.

– Älä anna koskaan periksi. Olen todella iloinen voitosta ja se osoittaa, että minulla on hyvä asenne taistella edelleen, joten tämä merkitsee paljon, kertoi Mikaela Shiffrin palkintojenjaossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Shiffrin oli 0,18 sekuntia nopeampi kuin Kroatian Leona Popovic, joka saavutti uransa toisen palkintokorokesijan. Saksan Lena Duerr oli kolmas jääden 0,30 sekuntia Shiffrinille.

Suomalaisista starttiviivalle asettuivat ainoastaan Charlotte Henriksson, Riia Pallari ja Erika Pykäläinen. Pallari oli kolmikosta ainoa, joka ylitti maaliviivan. Henrikssonin ja Pykäläisen kohtaloksi koitui ulosajo. Pallarin loppusijoitus oli 61. ja hän jäi ensimmäisen kierroksen nopeimmasta laskijasta Petra Vlhovasta 5.01 sekuntia. Toisen kierroksen paikasta, eli 30 parhaan joukosta Pallari jäi kaksi sekuntia.