Tapahtumajutut

Löylyjooga Levillä hoitaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti — ”Sauna on ystävyyskokemus”

Perinteitä kunnioittava saunaelämys pitää sisällään voittamattoman kolmikon: saunan, avannon ja ihon hemmottelun.

Tuleva saunaterapeutti Auli Erola-Mursu järjestää Levillä saunaelämysiltoja läpi kevään. Kuva: Vera Krok

Sauna on toiminut koko kansan hyvinvoinnin lähteenä jo vuosisatoja. Erityisesti sen rentouttavat ja hyvää oloa lisäävät vaikutukset houkuttelevat saunojia edelleen. Levillä tuleva saunaterapeutti Auli Erola-Mursu pyrkii tekemään kokemuksesta entistä kokonaisvaltaisemman yhdistäen perinteiseen saunaan joogan, avannon ja kasvosavimaalauksen.

Erola-Mursu pitää löylyjoogaa ensimmäistä kertaa Sammuntuvalla idyllisessä ympäristössä. Kaksi ja puoli tuntia kestävä kokonaisuus alkaa puusaunan lempeässä lämmössä tehtävällä kevyellä joogalla. Löylyjooga tehdään 50–60 asteisessa saunassa, jolloin hengittäminen on helppoa eikä tule liian kuuma.

– Löylyjoogassa otetaan oma hetki itselleen ja käydään koko keho läpi venytellen saunan lämmössä. Saunan lämpö tehostaa liikkeiden vaikutusta, sillä lämpö luonnollisesti vetreyttää lihasta, Erola-Mursu kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Saunassa lämmin ilma saa myös hengityksen tasaantumaan ja lämmin ilma hoitaa kehoa sisältäpäin. Rauhallisuus on avainasemassa saunoessa, ja heti alkajaisiksi Erola-Mursu rauhoittaa saunaporukan.

– Saunassa pitää olla aina rauhallisesti, koska muuten saunatonttu suuttuu, hän naurahtaa.

Kansanperinteen mukaan saunatonttu on huolehtinut saunasta määräten saunomiselle sekä saunassa käyttäytymiselle tiukat rajat, joihin kuuluu hiljaa ja siivosti löylyttely. Jos saunatontun määräyksiä rikkoo, saattaa sauna palaa maan tasalle!

Joogailun jälkeen ilta jatkuu avantouinnilla ja löylyttelyllä ennen siirtymistä sisätiloihin kasvosavimaalauksen pariin. Takkatulen äärellä myös kosmetologina toimiva Erola-Mursu sekoittaa jokaisen ihotyypille sopivan seoksen savea, ja värikkäät savet aiheuttavat hilpeyttä saunojissa. Savi taitaakin olla melkoinen taikaisku iholle, sillä sen jälkeen iho on unelman pehmeä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka illan kulku on etukäteen suunniteltu, Erola-Mursulle yksilöllinen kokemus on tärkeää.

– Aina edetään asiakkaiden toiveiden mukaan ja heitä kuunnellen. Kaikki minun sauna-tapahtumat on sellaisia, jossa nautimme hetkestä ja yhdessäolosta.

Löylyjoogassa tehtävät liikkeet ovat helppoja ja lempeitä, joten ne sopivat kaikille. Kuva: Vera Krok

Sauna on ollut Erola-Mursulle pienestä pitäen tärkeä paikka. Isän rakentama sauna oli suvun yhteisessä käytössä ja se toimi kohtaamispaikkana. Saunan parissa työskentely ja saunomisen ilon jakaminen onkin Erola-Mursulle sydämen asia.

– Sauna on sellainen ystävyyspaikka ja yhteinen kokemus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Parhaillaan Erola-Mursu käy saunaterapeuttikoulutusta, jonka jälkeen hän on erikoistunut erilaisiin saunahoitoihin. Saunaterapia on saunahoitoihin erikoistunut terapiahoitomuoto, jossa käytetään puhtaita ja luonnonmukaisia yrttejä ja kasveja. Saunaterapeuttikoulutuksen ohella Erola-Mursu kouluttautuu myös verikuppariksi.

– Saunaterapeutti kunnioittaa perinteitä ja sillä hoidetaan, mitä äiti Maa antaa, hän kuvailee.

Saunaelämyksessä ihoa hoidetaan luonnonkosmetiikan tuotteilla. Kuva: Vera Krok

Kevään mittaan löylyjoogaa järjestetään Sammuntuvalla useamman kerran. Seuraavan kerran saunaelämys järjestetään 16. helmikuuta. Erola-Mursu tiedottaa päivistä aina erikseen sosiaalisessa mediassa ja Lapin Kauneuspilkun nettisivuilla. Sammuntuvan lisäksi saunahoitoja järjestetään myös muissa Levin saunoissa, kuten Immelkartanolla. Erola-Mursu tekee myös mökkikäyntejä tilauksesta.

Ilmoita asiavirheestä