Urheilu

Leviltä löytyy myös helppoja tasaisen maan hiihtolenkkejä – Rautuskylän ja Könkään ladut avattiin

”Nyt kun on ollut ensimmäinen kunnon talvi miesmuistiin, niin koneitten kanssa on tullut pakkasrajat vastaan”

South Pointin ja Lapinkylän välinen hiihtolatu kulkee pitkälti suolla, joten maasto on tasaista. Kuva: Janne Pussila

Monet hiihtäjät haluavat hiihtää tasaisella, sillä ylämäet voivat olla liian raskaita tai alamäet pelottavia. Usein tasaisella on myös parempi opetella tekniikkaa.

Levin latuverkostosta tasaisenmaan lenkkejä voi lähteä hiihtämään ainakin South Pointilta Lapinkylään. Southilta Lapinkylän kahvilaan on lyhimmillään noin viisi kilometriä suuntaansa, mutta siinä on pientä variaatioiden mahdollisuuttakin.

Suorinta reittiä kulkeva latu on pitkälti suolla tai tasaisessa metsämaastossa. Yhtään hankalampaa nousua tai laskua ei ainakaan lyhimmälle lenkille tule.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi tietenkin Immeljärven jäällä on tasaista aina Kätjäjärvelle saakka.

Hyvä tasainen vaihtoehto on myös Levin pohjoispuolella Levijärvellä, mistä ladut kulkevat Luvatunmaan ja Tonttulan latukahviloiden kautta. Levijärveltä pääsee kiertämään Akanrovassa esimerkiksi helpon vitosen lenkin ilman suurempia korkeuseroja.

Levillä on tällä hetkellä auki yli 100 kilometriä hoidettuja latupohjia. Yhteys Levin ja Kittilän välillä on vielä tekemättä vallitsevien olosuhteiden vuoksi.

– Kittilän yhteyttä ei ole kuin pienimuotoisesti pohjattu. Lapinkylän takaa ei ole päästy koneella Ounasjoen yli. Toinen haastava paikka on Nälkäjärvi, minne ei ole vielä hetkeen koneella asiaa, Levi Ski Resortin reittivastaava Jouko Majava kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rautuskylän ja Könkään lenkit avattiin tällä viikolla. Myös yhteys Aakenuspirtille on pian aukaisukunnossa.

Kovat pakkaset ovat laittaneet latukoneet koetukselle.

– Nyt kun on ollut ensimmäinen kunnon talvi miesmuistiin, niin koneitten kanssa on tullut pakkasrajat vastaan, kun pakkanen alkaa napottaa 25-30 tuntumassa. Siinä vaiheessa supistamme ajamista, mutta ainakin Rakkavaaran ladut ajetaan joka tapauksessa päivittäin, Majava sanoo.

Levin hiihtolatujen ajantasaiset tiedot ja avoinna olevat latukahvilat löytyvät täältä

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivitetty 18.1. Rautuskylän ja Könkään lenkkien avautuminen.

Ilmoita asiavirheestä