Paikallisuutiset

Leville ensimmäinen tatuointistudio – Yrittäjä etsi liiketilaa kolme vuotta

Työvälineiden muovittaminen on osa tatuoijan arkea. Hygienia on erittäin tärkeää, sillä tatuointihan on iso avohaava, muistuttaa Benjamin Valli. Kuva: Aapo Laakso

Leville tatuointistudion avanneelle yrittäjälle tärkeintä on paitsi laadukas jälki, myös mieleen jäävä mukava kokemus.

Taulut ovat vielä lattialla, mutta muuten Sirkan kylän ensimmäinen tatuointistudio näyttää siistiltä ja persoonalliselta sinapinkeltaisine rokokoosohvineen.

Tatuointitaiteilija Benjamin Valli avasi studionsa North North Tattoon pääsiäisviikolla. Hetken mielijohteesta artisti ei lähtenyt siirtämään liiketoimintaansa Helsingistä 850 kilometriä pohjoiseen.

Kuusi vuotta ammattitatuoijan töitä tehneellä Vallilla oli paikkakunnan suhteen kaksi kriteeriä: Piti olla mahdollisuus luonnossa liikkumiseen ja omaan rauhaan, mutta myös potentiaalia riittävään määrään asiakkaita. Studio on Kittilän ainoa. Lähin alan yrittäjä toimii Äkäslompolossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Aloin etsiä Leviltä sopivaa liiketilaa tai tonttia tatuointistudiolle jo kolme vuotta sitten. Nyt sopiva vihdoin löytyi, ja pääsin muuttaman.

Aiemmin lukuisissa paikoissa ympäri Suomen asustellut Valli toteaa jo pidempään halunneensa pois kaupungista.

– Helsingissä vaivasi hektisyys, eikä minulla ole tarvetta kaikille niille kaupungin palveluille, joiden toteuttamisesta kuitenkin aiheutuu itselleni liikaa hälinää.

Yrittäjän mukaan tatuointialaan liittyy turhankin paljon mystiikkaa. Kuva: Aapo Laakso

Tatuoijana Valli painottaa asiakkaan huomioimista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiakkaan halut ja mieltymykset pitää ottaa huomioon. Haluan myös välttää sellaista liukuhihnafiilistä.

Valli kertoo haluavansa tehdä tatuoinnin ottamisesta miellyttävän kokonaiskokemuksen. Osa sitä on huolellinen suunnittelu.

– Minun pitää tatuoijana pystyä myös kertomaan, mitä ei ole mahdollista tai kannattavaa tehdä. Se pitäisi voida kertoa ilman, että asiakkaalle tulee ymmärtämätön olo.

Kun studio on perustettu hiihtokeskukseen, nousee väistämättä esiin kysymys humalassa saaduista päähänpistoista. Valli toteaa, että jo yrittäjän oikeusturvan sekä hänen oman viihtyvyytensä kannalta on yksiselitteistä, että asiakkaaksi ei voi tulla päihtyneenä, eikä studiossa nautita alkoholia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ominta tatuointityyliään Valli kuvailee maalaukselliseksi jäljeksi, jota hän toteuttaa sekä mustaharmaana että värillisenä. Öljyväri- ja akryylimaalausta hän on harrastanut teini-ikäisestä asti, ja ehti ennen ammattitatuoijaksi ryhtymistä opiskella myös taidekorkeakoulussa.

Oma tyyli ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, sillä tatuointeja tehdään toisille, ei itselle. Vallin mukaan onkin tärkeää kuunnella asiakasta siinä, että tatuoija ei liikaa puske omaa tyyliään ja taiteellisia visioitaan lopputulokseen.

Osa Vallin vanhoista asiakkaista on luvannut matkustaa kuvien perässä Leville, mutta hän aikoo käydä säännöllisesti myös etelässä tekemässä työkeikkoja. Kuva: Aapo Laakso

Tuoreena kittiläläisenä Valli on jo ehtinyt huomata, kuinka hyvin Sirkan muut yrittäjät ovat suhtautuneet tulokkaaseen.

– Etelään verrattuna täällä on oltu todella vastaanottavia ja avuliaita.

Myös paikallisen puskaradion artisti kehaisee toimivan “uskomattoman hyvin”. Jo avajaisviikolla studiolla kävi 20 asiakasta, vaikka markkinointi oli ollut yrittäjän puolelta vähäistä.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissa Vallilla on lähinnä työntekoa, kuntosalia ja luonnossa liikkumista. Myös maalausharrastus pitäisi saada taas käyntiin. Studion tauluista yksi onkin Vallin oma, ja keskeneräinen.

– Ja yksi keskipitkän aikavälin haave olisi se, että jos jossakin kohtaa voisi aloittaa metsästysharrastuksen.

North North Tattoo instagramissa @northnorthtattoo

Ilmoita asiavirheestä