Paikallisuutiset

Levi houkuttelee erityisen hyvin brittejä – ruotsalaisten vieraiden määrä suurimmassa kasvussa

Norjalaiset Mikal Eira ja Svein Gunnar Barbo ovat vierailleet Levillä lukuisia kertoja. Maaliskuussa heidät tänne houkutteli erityisesti hyvät hiihto-olosuhteet. Kuva: Janne Pussila

Levin kansainvälistä vieraista britit ovat edelleen suurin kansallisuusryhmä.

Levin rekisteröityneiden yöpymisten tilastot huhtikuun osalta julkaistiin torstaina, joten koko talvikauden tilastot ovat valmiit.

Brittiläisten vieraiden määrä kasvoi edelliseen talvikauteen verrattuna 39 prosenttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Brittien jälkeen kansainvälisiä vieraita saapuu eniten Ranskasta (+14%), Alankomaista (+15%), Saksasta (+44%) ja Norjasta (+24%).

Levi Marketing keskittyi loppukevään ja erityisesti huhtikuun osalta digikampanjointiin Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Norjassa isommalla markkinoinnin budjetilla kuin aiempina kausina, mikä näkyy myös tuloksessa. Huhtikuun tilastojen mukaan ruotsalaisten matkailijoiden osuus kasvoi verrattaessa huhtikuuhun 2022 peräti 79 prosenttia ja norjalaisten osuus 21 prosenttia.

Levi kohdensi Ruotsiin ja Norjaan jatkuvaa digimarkkinointia koko talvikauden. Lopulta Ruotsista tulleiden matkailijoiden osuus kasvoi 72 prosenttia ja Norjan 24 prosenttia, vaikka lähtöluvut olivat jo muutenkin korkeat norjalaisten osalta.

Pelkkiä plussia tilastot eivät näytä, sillä koronavuosien aikaan kotimaisten matkailijoiden määrä nousi valtavasti, mikä tasoittui hieman tänä talvena, kun suomalaiset lomailivat jälleen myös ulkomailla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotimaiset matkailijat ovat edelleen Levin suurin matkailijaryhmä, mutta suomalaisten matkailijoiden määrä väheni tällä talvikaudella 18 prosenttia verrattaessa edelliseen talvikauteen 21/22 rekisteröityneiden yöpymisten osalta.

Ilmoita asiavirheestä