Paikallisuutiset

Lasijätteiden kierrätykseen toivotaan parannusta Lapissa

Lapeco toivoo, että varsinkin lasin kierrätykseen kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Kuva: Janne Pussila

Lapin jätehuollon kuntayhtymä Lapeco tiedottaa, että kotitalouksen lasijätteen kierrätyksessä on parantamisen varaa. Kittilän jätehuoltoterminaaliin toimitetaan iso osa kotitalouksien kierrätyslasista eri puolilta Lappia. Terminaaliin tuotavissa kuormissa on toistuvasti sinne kuulumattomia asioita, kuten roskapusseja, sähkölaitteita ja kenkiä.

– Uskomme, että suurimmassa osassa väärintapahtunutta lajittelua kyseessä on väärinkäsitys kierrätykseen sopivista jätteistä. Miksi nähdä lajittelun vaiva, jos kierrätys ei kiinnosta?, sanoo Lapecon viestintäpäällikkö Aila Kauppila.

Lapecosta muistutetaan, että lasinkeräykseen kuuluu ainoastaan pakkauslasi, eli kaupan lasipurkit ja -pullot. Lasinkeräykseen ei saa laittaa esimerkiksi juomalaseja tai muita lasiastioita, kristallia tai posliinia. Niiden materiaalit eivät sovellu pakkauslasin valmistukseen, jota kierrätyslasiasta pääasiassa tehdään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotitalouksien lasipakkausten kierrätyksen voi hoitaa Lapecon toimialueella toimittamalla lasit omatoimisesti ekopisteille tai Lapecon ecoasemille.

Lapeco muistuttaa, että ekopisteille saa toimittaa vain lajitteluohjeiden mukaisesti lajiteltuja kotitalouksien jätteitä. Jätteiden jättäminen keräysastioiden ulkopuolelle on kielletty.

Lasipakkauksia voidaan kierrättää miltei rajattomasti uusien pakkausten valmistukseen ilman, että sen laatu tai puhtaus heikkenee.

Ilmoita asiavirheestä