Paikallisuutiset

Kehtaako? Kehtaa

Paikalliset toivoivat strippiklubia ja Riitta Paloniemi toteutti sen.

Ravintola Gastro K:n yrittäjä Riitta Paloniemi perusti ravintolansa alakertaan strippiklubin tai toisin sanoen gentlemen's clubin. Paloniemi ehti hengähtää muutama tunti ennen avajaisia 25. päivänä tammikuuta. Kuva: Otto Ponto

Työvaatteisiin pukeutuneita ihmisiä liikkuu reippain askelin ravintola Gastro K:n eteisen tuntumassa tuntia ennen ravintolan aukeamista. Ravintoloitsija Riitta Paloniemi ilmestyy avaamaan oven.

Syy sähköiselle tunnelmalle on illalla ravintolan kellarikerrokseen avattava strippiklubi G-piste tai Gentlemans Club, herrasmiesten kerho. Maallikon silmään valmistelut voivat vaikuttaa olevan varsin vaiheessa, mutta Paloniemi pitää tilannetta leppoisana.

– Ei ravintolan avaaminen ole koskaan aiemmin tuntunut tässä vaiheessa näin helpolta, sanoo Paloniemi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Gastro K avasi juuri ennen koronapandemiaa, joten ravintola-alan ylä- ja alamäet ovat Paloniemelle tuttuja. Erillisenä murheenkryyninä Paloniemi sanoo olleen ravintolan alakerran. Aikuisten tanssipainotteisena paikkana kellaritila ei ehtinyt pandemian aikana vakiintua, joten nyt oli aika kokeilla jotain muuta.

Astellaan portaat alakertaan. Sävymaailmasta löytyy punaista. Paloniemen visiossa strippiklubi on kauniisti sisustettu paikka, jossa etenkin naiskauneutta voi ihastella hyvässä ilmapiirissä. Paloniemi luottaa, että ammattiportsarit osaavat katsoa asiakkaiksi asiallisia tyyppejä.

Ajatus strippiklubin perustamisesta tuli Paloniemelle muun muassa paikallisten palautteesta. Kun edellinen striptease-paikka lopetti, moni alkoi hiljalleen kysellä Paloniemeltä, eikö hän voisi perustaa Leville jälleen stripteasepaikan.

Paloniemi on etukäteen miettinyt ihmisten suhtautumista paljaaseen pintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pohdin pitkään, kehtaanko, ja totesin, että kehtaan. Tykkään matkoilla käydä itse paljon stripteaseravintoloissa, ja uskon sellaisen sopivan Leville.

Kuvaa varten Paloniemi säädättää valaistuksen pyydettäessä punahohtoiseksi.

Sijaintia parinsadan metrin päässä eturinteeltä Paloniemi pitää hyvänä paikkana strippiklubille.

– Eiväthän maailmallakaan strippiklubit ole ihan kaiken ytimessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esiintyjien sopimukset laaditaan Paloniemen mukaan tarkasti ja juristien avulla. Esiintyjät ovat toistaiseksi olleet suomalaisia, mutta myös muun muassa Espanjasta on tulossa esiintyjiä, Paloniemi kertoo.

Sukupuolten ja seksuaalisen suuntautumisen monimuotoisuuden aikana Paloniemellä on suunnitteilla ainakin erikoisohjelmaa naistenpäiväksi.

Pari viikkoa avajaisten jälkeen Paloniemi kommentoi vastaanoton olleen huikea.

– Ensimmäinen viikko oli tosi vilkas ja ylitti odotukset. Kaikki on muutenkin mennyt tosi hyvin. On tullut palautetta, että tätä on odotettu ja kaivattu, sanoo Paloniemi.

Ilmoita asiavirheestä