Urheilu

Entisestään terävöitetty kisarinne sai hyväksynnän maailmancup-kisaa varten

Petri Tuomikoski mittasi torstaina lumen syvyyttä Levi Black -rinteessä.

Levi Blackin talvi ihastuttaa maailmancupin kilpailijoita.

Levin maailmancupin naisten alppihiihdon pujottelukauden avauskilpailuun on aikaa viikko. FIS antoi torstaina vihreän valon kisan läpivientiin lumen riittävyyden osalta kisarinteessä.

Niin naisten kuin miestenkin maajoukkueet valmistautuvat innolla alkavaan kauteen Levin rinteillä, ja lumiset olosuhteet ovat saaneet kaikki huokailemaan ihastuksesta.

Levi Black -rinteessä on 50 000 kierrätettyä lunta viime talvelta. Luonnonlumi tuli tunturiin lokakuussa ja kovat pakkaset ovat mahdollistaneet tehokkaan lumetuksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Tänä syksynä ei ole ollut mitään hätää. Säilölunta on ollut riittävästi ja talvi tuli jo ennen lokakuun puolta väliä. Olosuhteet ovat tällä hetkellä erinomaiset. Kisarinteessä lumen syvyys on metristä kolmeen metriin, kertoo Levin maailmancupin kilpailujohtaja Petri Tuomikoski.

Talvi saapui aikaisin tunturiin, ja Levin hiihtokeskus tarjoaa täydelliset olosuhteet maailmancup-laskijoille.

– Tällä viikolla täällä Levi Black -kisarinteessä ovat treenaamassa kaikki naisten maajoukkueet, jotka osallistuvat Levin maailmancupiin. Heidän lisäksi täällä on myös miesten maailmancup-joukkueita, ryhmiä ympäri Eurooppaa, jotka harjoittelevat Levin Eturinteillä sekä Alpine Training Parissa. Miesten joukkueilta on tullut selvä viesti, että hekin haluaisivat jälleen Leville kisaamaan. Kaikki ovat olleet hämmästyneitä saapuessaan näin talvisiin olosuhteisiin. Euroopassa ei ole talvea oikein missään ja täällä on tällainen Winter Wonderland, kertoo Petri Tuomikoski.

Levillä on panostettu kisaradan yläosaan tekemällä siihen muutoksia, jotka haastavat laskijoita entistä enemmän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kummun ylityksiä on terävöitetty hieman, joten ne vaativat laskijoilta enemmän tänä vuonna kuin aiemmin, kertoo Tuomikoski.

Naisten pujottelun maailmancup-kausi alkaa jälleen Leviltä, ja odotukset ovat korkealla. Levin maailmancupissa eniten voittoporoja, 6 kpl, on kerännyt USA:n Mikaela Shiffrin. Slovakian Petra Vlhoválla voittoporoja on viisi.

– Olen todella onnellinen, että saan olla täällä jälleen. Levi on hyvin erityinen paikka minulle. Levi Black -rinne on hyvin erilainen mitä muualla Euroopassa ja täällä on todellinen talvi. Olosuhteet täällä ovat täydelliset. Olen nyt hakenut harjoituksissa luottamusta, sillä en ole laskenut pujottelua pitkään aikaan. Haluan aina voittaa ja se tavoitteeni jälleen täällä Levillä, kertoo Petra Vlhová.

Levi World Cupin avajaiset sekä lähtönumeroarvonta järjestetään perjantaina 10.11. Levin Eturinteillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Naisten pujottelukauden kaksi ensimmäistä osakilpailua käydään Levi Blackissa 11.-12.11.

Ilmoita asiavirheestä