Paikallisuutiset

Duudsonien HP kertoo pelottavimman temppunsa – ”kyllähän siinä ehti aika monta luuta katkoa kuvauksissa”

Hannu-Pekka Parviainen innostaa ihmisiä haastamaan itsensä ja voittamaan pelkonsa.

Hannu-Pekkka Parviainen eli HP on yhä uusien sukupolvien ihailtu esikuva. Kuva: Janne Pussila

Levin vesihiihtojen esilaskijana ja juontajana nähtiin hurjien stunttien erikoismies Hannu-Pekka Parviainen.

Paremmin ja ytimekkäämmin Duudsonien HP:nä tunnettu Parviainen on tehnyt vaikka mitä, ja selvinnyt kaikesta, sillä hän isännöi Levin Maydayta täysissä sielun ja ruumiin voimissaan.

Parviaiselle on jäänyt mieleen parikin Duudsonien kanssa tehtyä asiaa, jotka voidaan luokitella hurjimmiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tietenkin talon räjäytys, kun Jarppi oli katolla, oli ehkä hurjin. Itselle on jäänyt pelottavimpana asiana mieleen, kun kävelin puujaloilla härkäaitaukseen ja härkä vapautettiin sinne. Silloin pelotti, mutta onneksi kaikki meni hyvin ja selvisin ehjin nahoin sieltä pois, joten nyt sille voi jo nauraa, Parviainen muistelee.

HP näytti myös itse esimerkkiä esilaskijana vesihiihdoissa. Kuva: Janne Pussila

Parviaisen Wikipedia-sivustolla mainitaan heti kärkeen, että hän on ensimmäinen Duudsoneista, jolle kaikki Suomen vakuutusyhtiöt kieltäytyivät antamasta minkäänlaista henki- tai tapaturmavakuutusta. Se kertonee HP:n ja Duudsonien maineesta aika oleellisen asian.

– Kyllähän siinä ehti aika monta luuta katkoa kuvauksissa. Kun ohjelma pyöri telkkarissa, niin oli hankala mennä vakuutusyhtiöön, kun he tunsivat naaman ja tiesivät mitä me tehdään.

Myöhemmin vakuutusyhtiötkin ovat hieman heltyneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Onneksi, hyvin isoilla reunaehdoilla tosin, on löytynyt vakuutuksia tärkeisiin juttuihin. Kuitenkin lumilautailen vielä aktiivisesti, ja jos tarvitsen vaikka offari-vakuutusta, niin sellaisia löytyy minullekin. Ihmiset ovat ymmärtäneet, että välillä tehdään eri juttujakin.

HP tarjoilee yleisölle vappukasteen:

Video: Janne Pussila

Ihan mitä vain Duudsonitkaan eivät ole tehneet, sillä itsetuhoisuus ei ole ollut kantavana voimana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun isompia stuntteja on tehty, niin tietenkin niitä on suunniteltu huolella, sillä idea on minimoida riskit. Toki stunteissa on riskit aina läsnä, mutta ne ovat sellaisia, mitkä hyväksytään, Parviainen sanoo.

Riskejä on otettu ja stuntteja on tehty paljon, joten suunnittelu on toiminut ilmeisen hyvin.

– Kyllähän me on aika kauan näitä ehditty tekemään, kun 2001 alkoi ohjelmat telkkarista. Kivaa on, että ollaan pystytty niin kauan jatkamaan. Pian tulee 25 vuotta täyteen. Vaikka tekeminen muuttaa ajan myötä muotoaan, niin sama asenne meille on edelleen. Pilkettä silmäkulmassa, ei asiat ole aina niin vakavia, Parviainen kertoo.

”En heti tiedä kovin montaa oman ikäistä kaveria, joka on päässyt juoksemaan tiikeriä karkuun”

Parviainen sanoo, että ei kadu mitään stunttejaan.

– Me ollaan ihan omasta vapaasta tahdostamme niitä tehty. On ollut hauskaa haastaa itseään ja ylittää omia pelkojaan. Se on elettyä elämää ja olen todella kiitollinen siitä mitä kaikkea olen päässyt kokemaan. En heti tiedä kovin montaa oman ikäistä kaveria, joka on päässyt juoksemaan tiikeriä karkuun, 43-vuotias Parvainen sanoo.

Mutta mikä on sopiva ikä lopettaa hurjat temput?

– Ei sellaista olekaan! Ihmisten kannattaa aktivoitua, lähteä tekemään asioita ja haastamaan itseään omien tasojensa mukaan, sillä se palkitsee aina, kun onnistuu jossain sellaisessa, mikä vähän jännittää.

Levin Maydayn juontajana toiminut HP oli iloinen siitä, että hän ehti myös laskemaan työtehtävien välillä. Kuva: Janne Pussila

Myös tulevaisuus on turvattuna, sillä HP ja Duudsonit ovat innoittaneet esimerkillään lukemattomia hurjapäitä toteuttamaan itseään ja ylittämään rajojaan.

– Eniten ilahduttaa se, että meillä on luottoa Suomen nuorisoon, sillä sen verran makeasti ne tuonne heittäytyy ja viihdyttää yleisöä. He tietävät, että tämä on show-hommaa. Varmasti olemme tiettyyn sukupolveen jälkemme jättäneet, myös luokanopettajana työskennellyt Parviainen sanoo vesialtaan äärellä.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä