Urheilu

Ylläs-Levi Hiihtoon tulossa noin 700 hiihtäjää – mukana myös Matti Heikkinen

Hiihtotapahtuma huipentuu Levin after ski -juhliin.

Ylläs-Levi Hiihto kerää jälleen suuren joukon hiihtäjiä kunnon hiihtotaivallukselle. Kuva: Ylläs-Levi hiihto

Ylläs-Levi Hiihto 15. huhtikuuta houkuttelee kuntohiihtäjiä ympäri maailman Lapin keväthangille

Tapahtumaan odotetaan noin 700 hiihtäjää eri puolilta maailmaa. Viivalla nähdään myös kovia hiihtonimiä kuten nuori Elmeri Helander, Matti Heikkinen, Sini Alusniemi ja Juha Alm. Kilpailuun osallistuu hiihtäjiä 19 eri maasta. Kaukaisimmat hiihtäjät saapuvat Australiasta ja Pohjois-Amerikasta.

Ylläs-Levi Hiihto tarjoaa kaksi eri matkaa, 70 km ja 55 km, ja hiihtotapa on vapaa. Koko matkalle ajetaan myös perinteisen ura, mutta perinteisen hiihtäjille ei ole omaa sarjaa ja lähdöt ovat yhteislähtöjä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Reitti kulkee läpi kauniiden tunturimaisemien Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa johdattaen osallistujat Ylläsjärven, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville.

Tapahtuma on hiihtokauden päätösjuhla ja keväistä hiihtoa parhaimmillaan. Ylläs-Levi Hiihto tarjoaa hiihtäjille, kannustusjoukoille, talkoolaisille ja kaikille hiihtoharrastuksesta nauttiville unohtumattoman juhlan niin päivällä kuin illallakin.

– Hienosti jatkuneet etelän talvikelit varmasti vaikuttavat siihen, että ihmiset tulevat Lappiin päättämään hiihtokauden parhaaseen hiihtoaikaan ja keväthangille. Uskomme, että viivalla nähdään noin 700 hiihtäjää, sanoo tapahtumapäällikkö Pilvi Mäenpuro.

Ylläs-Levi Hiihto kutsuu myös kaikki alle 10-vuotiaat leikkimieliseen hiihtokilpailuun lauantaina 15.4. kello 10.00 Äkäslompolojärven jäälle valitsemallaan hiihtotavalla. Ilmoittautuminen kilpailuun avataan kello 9.30 lasten hiihtoalueella olevassa pisteessä. Jokainen osallistuja saa kilpailunumeron ja mitalin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

After kki -tunnelma huipentuu Ylläs-Levi Hiihdon maaliintulon jälkeen, kun Vinkkari aukeaa kello 12.00. Maaliintuloa voi seurata Vinkkarin terassilta.

Iloa ja hauskanpitoa on luvassa myös tapahtuman jatkoilla, kun upeaa hiihtopäivää juhlitaan Bar & Karaoke Joikussa kello 19-21, missä illan isäntänä toimii legendaarinen Toni Roponen. Luvassa on arvontaa, tarjouksia, hiihtoaiheista viihdettä, livebändi ja tietenkin yllätysesiintyjä.