Urheilu

Tuija Timonen jätti pitkällä matkalla kaikki miehetkin taakseen

Maastohiihtäjä Markus Vuorela voitti perusmatkan Levi Extreme Triathlonissa.

Tuija Timonen oli kilpailun nopein.

Suomen pohjoisimmassa triathlonkilpailussa, Levi Extreme Triathlonissa oli mukana ennätysmäärä osallistujia. Yli sata kilpailijaa ui, pyöräili ja hiihti noin yhdentoista asteen lämpötilassa.

Pisin kilpailumatka tarjosi 1900 metriä uintia, 131 km pyöräilyä ja 21 km juoksua. Norjassa asuva Tuija Timonen suoritti urakan nopeiten, jättäen myös miehet taakseen ajallaan 8:15:56.

– Tämä oli yhtä rankkaa kuin aina ennenkin, olin mukana nyt kolmatta kertaa. Keli oli haastava ja pyöräilyosuudella minulla oli varpaat ihan jäässä, mutta juostessa ne onneksi lämpenivät. En todellakaan osannut odottaa, että voitin myös miehet, tuumasi Tuija Timonen maalissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miesten kilpailun pitkällä matkalla voiton vei Ville Paunonen ajalla 8:23:39.

Levi Extreme Triathlon:

Video: Janne Pussila

Miesten perusmatkalla, joka sisälsi 700 metriä uintia, 40 km pyöräilyä ja 15 km juoksua, voiton nappasi maastohiihtäjä Markus Vuorela. Vuorela ylitti maalin ajalla 2:35:38 ennen Matti Moisiota, joka jäi Vuorelasta 10 minuuttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lähdin ihan omaksi huvikseni mukaan kisaan, eikä minulla ollut tulostavoitetta. Uinnissa olin aika kaukana kärjestä, mutta pyörällä sain sitten porukan kiinni ensimmäisen Levitunturin kierroksen jälkeen. Sen jälkeen johdin loppuun asti. Vaikka keli oli viileä, en ollut kylmissäni missään kohtaa, vaikka sitä hieman ennen kisaa mietin, totesi Vuorela kisan jälkeen.

Kultakaivos Agnico Eaglelin joukkue voitti viestissä kultaa.

Ensi vuonna Levi Extreme Triathlon kisaillaan 20.7., joilloin mukana jälleen samat matkat pienillä viilauksilla.

– Tänä vuonna oli seuran osallistujaennätys ja todella hieno päivä. Nuorin osallistuja oli 7-vuotias Mini-matkalla, joka oli hyvin suosittu matka. Tärkeintä ei ole aikaa vastaan kisaaminen, vaan tulla kokemaan miltä triathlon tuntuu, kertoi Levi Extreme Triathlonin kilpailujohtaja Juuso Laitinen sanoi.

Ilmoita asiavirheestä