Urheilu

Riitta-Liisa Roponen voittoon hitaalla lumella hiihdetyssä Ylläs-Levi Hiihdossa

Yli tuhat hiihtäjää taivalsi Ylläksen ja Levin välin 55 ja 70 kilometrin sarjoissa. Kuva: Ylläs-Levi Hiihto

Ylläs-Levi Hiihtoon starttasi lauantaina 6.4. hieman yli 1000 hiihtäjää. Ensimmäisenä maaliviivan ylitti Isac Holmström voittaen miesten 70 kilometrin sarjan. Naisten 70 kilometrin kisan ylivoimaiseen voittoon hiihti Riitta-Liisa Roponen.

Riitta-Liisa Roponen voitti ylivoimaseen tyyliin naisten 70 kilometrin sarjan. Kuva: Ylläs-Levi Hiihto

Ennakkosuosikkina naisten 70 km kisaan lähtenyt Riitta-Liisa Roponen ylitti maaliviivan noin 30 minuuttia ennen kilpasiskojaan. Riitta-Liisa Roposen voittoaika oli 4:04:46. Tämän päivän keli oli hidas ja matkan taittaminen Tunturi-Lapin maisemissa vei kauemmin aikaa kuin edellisinä vuosina. Tämän vuoden Ylläs-Levi Hiihto käytiin perinteisellä tyylillä.

– Piti työstää koko ajan, suksi ei liukunut yhtään. Jännitti ennen kisaa todella paljon, että miten minun pertsa toimii. Nousut olivat mun paras osuus. Niissä sain vedettyä vähän eroa ja alamäissä miehet sai sitten porukalla kiinni. Tähän on hyvä päättää talven kisakausi, Roponen kertoi maalissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miesten pääsarjan voitto ratkaistiin vasta loppukiritaistelussa, jossa Isac Holmström oli vahvin. Kuva: Ylläs-Levi Hiihto

Miesten 70 km kilpailussa voitto oli kolmen kauppaa, joka ratkaistiin vasta maalisuoralla. Ahvenanmaalainen Isac Holmström sai parhaimman linjan ja vauhdin loppusuoralle. Hänen taakseen jäivät, vain sadasosien päähän, toiseksi tullut Lassi Juhanoja ja kolmanneksi hiihtänyt Olli Tyrväinen. Holmströmin voittoaika oli 3:38:56.

– Kisa oli sellaista retkeilyä aluksi. Aamulla satoi lunta eikä kukaan halunnut vetämään. Hiihdeltiin porukassa, mutta Kukastunturilla otettiin irti muista Lassin ja Ollin kanssa. Tultiin vuorovedoilla Leville ja loppukiri täällä, kertoi Isac Holmström maalissa.

Äkäslompolosta startannut 55 km kisassa miesten voittoon hiihti Juha Alm ajalla 2:56:51 ja naisten sarjan voittoa juhli Aino Aarnio ajalla 3:23:05.

– On ollut hieno hiihtopäivä, vaikka tänään ei ollut ilmaisia kilometrejä. Kuiva pakkaslumi ja taivaalta tuli aamulla vielä jarru eli uusi lumi pintaan, se vei kaikilta luistoa pois. Olemme saaneet kiitosta reittien hyvästä kunnosta, vaikkakin keli oli hidas, summasi Ylläs-Levi Hiihdon kilpailujohtaja Mikko Koutaniemi kisan jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensi vuoden Ylläs-Levi Hiihdon kilpailupäivämäärät varmistetaan toukokuun aikana. Tavoitteena on kaksipäiväinen tapahtuma, joka hiihdetään sekä vapaalla että perinteisellä.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä