Urheilu

Petra Vlhová nimesi kuudennen voittoporonsa äitinsä mukaan Zuzanaksi

Olympiavoittaja Petra Vlhova oli ylivoimainen voittaja Levin alppihiihdon maailmancupin pujottelukilpailussa lauantaina.

Slovakialaistähti oli nopein molemmilla kierroksilla ja voitti kilpailun valtavalla 1,41 sekunnin erolla Saksan Lena Duerriin.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Petra Vlhová oli 0,18 sekuntia muita edellä. Hän oli sensaatiomaisen nopea toisella kierroksella kellottaen yli puoli sekuntia nopeamman ajan kuin kilpasiskonsa. Näin 28-vuotias Vlhová varmisti kauden 2023/24 ensimmäisen voittonsa alppihiihdon maailmancupin pujottelusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Itävallan Katharina Liensberger esitti hienon toisen laskun ja nousi ohi Mikaela Shiffrinin napaten kolmannen sijan palkintopallilla. Shiffrin, joka voitti viime kaudella kokonaiskilpailun, pujottelun ja suurpujottelun maailmancupin, sijoittui neljänneksi 1,70 sekuntia Vlhován vauhdista jääneenä.

– Olin hieman hämmästynyt, kun näin aikani maalissa. Olen todella onnellinen ja Levi on minulle spesiaalipaikka, kertoi Petra Vlhová palkintojenjaossa.

Vlhová sinetöi toisella laskullaan ylivoimaisen voiton.

Vlhová on nyt tasoissa Shiffrinin kanssa kuudella Levillä voitetulla pujottelukilpailulla. Molemmat naiset kilpailevat huomenna sunnuntaita seitsemännestä voitosta ja seitsemännestä porosta.

– Tämän poron nimi on Zuzana, äitini mukaan ja hän on myös täällä tänään. Nyt kaikkien perheenjäsenten nimet on annettu voittoporoille, kertoi Petra Vlhová.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomalaisista vain Charlotte Henriksson pääsi maaliin saakka. Henrikson oli lopputuloksissa 60. (+6.57 sek).

Sunnuntain kisan ensimmäinen kierros käynnistyy kello 11.00.

Ilmoita asiavirheestä