Ajanviete

Pakkaa eväät mukaan ja suuntaa luontoon! — Levin talvireitit sopivat monenlaiseen liikuntaan

Talvireiteillä varusteeksi riittää tavalliset ulkoiluvaatteet ja -kengät.

Talviulkoilureitit ovat merkitty selkeästi sinisillä nauhoilla, joten eksymisestä ei ole vaaraa. Kuva: Vera Krok

Levin ympäristössä pääsee kävelemään talvellakin eri pituisia ja näköisiä reittejä pitkin. Sinisellä logolla merkittyjä, ylläpidettyjä, talvikävely- ja talvipyöräilyreittejä kulkee yhteensä 26 kilometrin edestä. Talvikävelyreittejä pitkin pääsee kulkemaan keskustasta Etelärinteille saakka, sekä Immeljärvellä ja Kätkän juurella. LeviNYT kävi testaamassa, millainen talvireitti Levitunturin ympäristössä on.

Talvireittien varrelta löytyy neljä parkkipaikkaa, joten aloituspaikan pystyy valitsemaan joustavasti: Eturinteiltä, Draivilta, Kaakkoisrinteiltä ja Etelärinteiltä. Myös Skibussilla pääsee kätevästi liikkumaan eri aloituspisteille.Testiryhmä lähti liikkeelle Draivilta Utsuvaaraa kohti. Määränpäänä oli 1,3 kilometrin päässä sijaitseva laavu, sillä hyvän ulkoilureitin varrella täytyy tietenkin päästä makkaran paistoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Reitti oli helppokulkuinen ja koira kulki myös hyvin matkassa. Talvireitit ovat yhteisreittejä kävelijöille ja pyöräilijöille, mutta pyöräilijöitä tuli harvakseltaan vastaan, ja reitin leveyden vuoksi ohittaminen sujui vaivatta. Valittu reitti oli suhteellisen tasainen lopun pientä nousua lukuunottamatta. Varsin mukava päiväkävely siis.

Reitit ovat hyvin merkitty eikä reitiltä eksymisestä ole vaaraa. Eri pituisia lenkkejä on helppo rakentaa oman maun mukaan, joskin ympyräreittejä ei montaa ole. Jos matkalla haluaa pysähtyä laavulla tai kodassa, tuo tämänkin oman haasteensa. Kävelyreittien varrelta löytyy kolme kotaa, yksi Etelärinteiltä ja kaksi Koillisrinteiltä. Ainoa laavu sijaitsee Koillisrinteiden ja Utsuvaaran välissä.

Laskettelurinteiden juurella olevat kodat saattavat olla ajoittain ruuhkaisia, sillä kodat ovat niin laskettelijoiden, hiihtäjien, pyöräilijöiden kuin kävelijöiden ulottuvilla. Ainoa laavu sen sijaan sijaitsee hieman rauhallisemmalla paikalla, ja ohi kulkee ainoastaan talviulkoilureitti.

Laavun varustelut ovat hyvällä tasolla. Paikalta löytyy puita, joten omia puita ei tarvitse kantaa mukana. Omat makkaratikut tosin kannattaa napata matkaan. Nuotiopaikka on selkeästi merkitty, ja tulen äärellä on mukava lämmitellä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talviulkoilureitit ovat hyvin ylläpidettyjä ja sopivat erinomaisesti koko perheen retkeilyyn. Helppokulkuiset reitit eivät vaadi myöskään lumikenkiä.

Talvikävely- ja talvipyöräilyreittejä kulkee Levin ympäristössä yhteensä 26 kilometrin mittaisesti. Kuva: Vera Krok
Reitin varrella pääsee lämmittelemään nuotion äärellä. Kuva: Vera Krok
Ilmoita asiavirheestä